Systiva Kontroll: Biztonságra tervezve

Systiva® - Lombvédelem vetőmagcsávázással

A Systiva® kalászos vetőmagcsávázó szer egy egyedülálló, innovatív megoldás, használatával az első indokolt kora tavaszi gombaölő szeres lombvédelmi kezelés elhagyható. Egészségesen tartja a gabonanövényt a keléstől a zászlóslevél megjelenéséig károsító lombbetegségekkel szemben, életerősebb, zöldebb a növény. Ennek bizonyítéka azok az elégedett felhasználók, akik 2019-ben és 2020-ban is több mint 100 - 100 ezer hektáron vetettek el Systiva®-val csávázott vetőmagot.

A Systiva® hatóanyaga, a Xemium® a vetőmag felületéről lemosódva a gyökéren keresztül akadálytalanul az egész növényben egyenletesen szétáramlik, nem hagy védtelen részt. A korai lombbetegségek - lisztharmat, rozsdafélék, szeptóriás levélfoltosság, árpa hálózatos levélfoltossága - betelepedését késlelteti vagy teljesen megakadályozza, a fertőzés kisebb mértékű lesz a Systiva®-val nem kezelt állományokhoz képest.

A teljes mag- és csírabetegségek elleni védelem elérése érdekében javasoljuk hagyományos gombaölő szeres csávázószerrel együtt felvinni a vetőmagra. A Premis® kitűnő kombinációs partner, elsősorban porüszög, búza-kőüszög és fuzárium gombák ellen hatékony. Így a Systiva®-val együtt az árpában, búzában előforduló vetőmag- és talajkórokozók ellen teljes védelmet nyújt. A Systiva® Komplett csomagban a Premis® ingyen elérhető, így a technológiának kedvezőbb a hektárköltsége, a Systiva® mellé nem szükséges külön kiegészítő partnert beszerezni.

Számoljunk!

A Systiva® használatával célunk a korai lombvédelmi kezelés leváltása, ezért hektárköltsége a levélre kijuttatott gombaölő szerek költségszintjén várható. Ezenfelül sok esetben a tavaszi kijuttatási költséget is megspórolhatjuk (például őszi gyomirtás), illetve a Systiva® Komplett csomag vásárlása esetén nem kell számolni a gombaölő szeres csávázószer költségével.

Tekintse meg kiemelt partnereink ajánlatát:

Top