BASF Mezőgazdasági Megoldások Magyarország
Mezőgazdaság

KITE Zrt.

Érdemi előrelépés kalászosban

Prémium minőséget adó őszi búza fajtánk az Aurelius , mely egy 8-9 t/ha-os terméspotenciállal, 14,5%-os fehérjetartalommal, 280x10-4J Alveograf-os W-értékkel rendelkező, sárgarozsdának ellenálló fajta.

Bőtermő őszi búzáink újdonsága a korai érésű, szálkás kalászú Frenetic , mely termése a regisztráció során 11%-kal haladta meg a standardok átlagát, stabil malmi minőséggel (A2). Intenzív, a fuzáriummal és a rozsda betegségekkel szemben kiemelkedően ellenálló fajta.

Szintén új zászlóshajó a malmi minőségű, 10 t/ha-os eredményekre képes, kimagasló betegség-ellenállóságú Lindbergh .

A legkorábbi érésű bőtermő fajtánk a malmi minőségű Basilio . Ez a rozsdákkal szemben ellenálló fajta bemutató sorainkban 10 t/ha feletti termést adott.

Új, intenzív fajtának számít, az igen korai, malmi minőségű Gabrio is, mely kísérleteinkben az elmúlt 3 évben 9-10 t/ha közötti termést ért el.

Már jól ismert és elismert bőtermő fajtáink: a prémium termésszintű (10 t/ha fölötti), malmi minőségű Premio , az értékesítésünk csúcstartója, a 11 t/ha-os Cellule és a jól bevált, malmi minőségű Lennox járóbúza.

Kínálatunkban található meg a legrugalmasabb, legsokoldalúbb hibridbúza, a Hyfi , melynek termése intenzív körülmények között 11 t/ha.

Intenzív tritikálé fajtánk a korai SU Agendus , mely bemutató sorainkban 9,0-9,5 t/ha-os termést ért el.

Őszi árpa portfóliónk három új fajtából áll. A Leopard nagy termőképességű, középérésű, kétsoros, középmagas, megdőlésre nem hajlamos fajta, mely az árpa törperozsda és a rinhosporiumos levélfoltossággal szemben nagyon jó ellenáll.

Újdonság kínálatunkban a 14 t/ha-os terméspotenciállal rendelkező SY Dooblin hatsoros hibrid árpa is és a NÉBIH vizsgálatokban a standardokat 108%-kal felülmúló termésű, hatsoros Jakubus .

Fajtáinkról, hibridjeinkről és fejlesztési eredményeinkről érdeklődjön szaktanácsadó kollégáinknál!

Őszi kalászos vetőmagjaink Systiva® csávázással történő kezeléséről is érdeklődjenek szaktanácsadó kollégáinknál.

További információ: www.kite.hu

Top