BASF Mezőgazdasági Megoldások Magyarország
Mezőgazdaság

RWA Magyarország Kft.

Kiemelt őszi vetőmagjaink:

A 2021-es őszi vetőmag katalógus megtekintéséhez kattintson ide

Őszi árpa

Az SU JULE az RWA Magyarország Kft. kizárólagos forgalmazásában levő új, hatsoros takarmányárpa. A friss genetikának köszönhetően nemcsak hogy megtartotta elődei kiváló tulajdonságait, de több szempontból sikerült felülmúlnia azokat. Magas és stabil terméshozama figyelemre méltó, miközben jó betegség-ellenálló képességgel és nagyon jó szárszilárdsággal rendelkezik.

A már jól ismert KWS SCALA kétsoros árpát a cégünktől nem kell nagyon bemutatni, hiszen rendkívül népszerű bemutatkozása óta az őszi sörárpa termesztőinek körében. Ezt a népszerűséget termésbiztonságának, jó ellenálló képességének és biztos felvevőpiacának köszönheti.

A KWS DONAU a Scala utódjaként minden pozitív tulajdonságát örökölte, úgymint a termésstabilitás és a betegségekkel szembeni tolerancia, de mint új generáció, a terméshozam új generációját hozza el a termelők számára, még jobb osztályozottsági mutatókkal és korábbi érésidővel! A piaca garantált, hiszen listázott malátafajta a KWS Donau is. Természetesen mindkét fent említett sörárpa fajta kizárólagos hazai képviselője az RWA Magyarország Kft.

Őszi búza

Az őszibúza-kínálatunk legismertebb tagja a tar kalászú BERNSTEIN, amely méltán népszerű a minőségibúza-termesztők körében. Paramétereit tekintve egyértelműen a javító kategóriába tartozik, magas fehérje és sikér jellemzi. A malomipari tulajdonságai az egyik legkedveltebb búzafajtává tették az elmúlt időszakban. Intenzív technológia mellett, szárszilárdító használatával képes a legmagasabb termés elérésére.

A minőségi Bernstein mellett több, bőtermő búzaújdonság is megtalálható a kínálatunkban, legyen szó szálkás vagy tar kalászúról. A legkorábbi szálkás búza a kínálatunkban a KLIMA, egy alacsony, bőtermő fajta, amely koraiságával képes kivédeni a szemkitelítődéskori aszályos időszakot, ennek köszönhetően magas hozamok elérésére képes, kiváló stabilitással. A koraiságára jellemző, hogy szinte az őszi árpával egy időben kezdhető az aratása.

Érésidőben a következő az OBIWAN, egy 2019-es EU-elismerésű, francia nemesítésű, Euro minőségű szálkás búza, amely az egyik idei újdonságunk. Mindazon tulajdonságok megtalálhatóak benne, amelyek a sikeres, jövedelmező búzatermesztéshez szükségesek. Korai vetés esetén egy jó állóképességű, kellően fejlett állomány megy a télbe, amely a szélsőséges téli időjárást is, amilyen például a 2020-21-es volt, képes átvészelni. Rozsdabetegségekre nem fogékony, fuzárium elleni védekezés javasolt.

Az LG ASCONA búza már kettő éve megtalálható a cégünk kizárólagos forgalmazásában, és egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Köszönhető ez a magas hozamnak, amire képes, a stabil malmi minőségének, a korai érésidejének. Az ország egész területén biztonsággal termelhető.

A CAMPESINO szintén egy 2019-es EU elismerésű tar kalászú búza. Egy korai, széleskörű betegségellenálló képességű, alacsony fajta, amely az elmúlt év kísérleti eredményei alapján méltó kihívója a ma legnépszerűbb hazai búzáknak. A késői vetést is jól tolerálja, állóképessége jó, levélbetegségekkel szemben ellenálló, minden termőhelyre ajánljuk!

Őszi árpa, őszi kalászos vetőmagjaink Systiva®-csávázással történő kezeléséről érdeklődjenek területi képviselő kollégáinknál.

További információ az egyes vetőmagokról: www.rwa.hu

Top