Szerintünk a mezőgazdaság a legfontosabb hivatás a világon!

2024/2025

Itt vannak a Gazdatörténetek!

A BASF 2022-ben indította el Szerintünk a mezőgazdaság a legfontosabb hivatás a világon elnevezésű kampányát. Akkor egy kisiskolásokat, 2023-ban pedig egy középiskolásokat célzó kezdeményezéssel nyújtottunk valós segítséget az utánpótláshiánnyal küzdő agráriumnak.

Azóta sok minden történt a világban és ezalól a mezőgazdaság sem kivétel. A gazdáknak egyre több kihívással kell szembenézniük, legyen szó például a fenntarthatósági kérdésekről vagy a jövedelmezőségről.

A BASF-nél szívügyünk a mezőgazdaság, a legfontosabb hivatás a világon. Ezért az elmúlt évekhez hasonlóan idén is szeretnénk a magyar gazdáknak valós, kézzel fogható és hasznos segítséget nyújtani.

Ennek a vállalásnak a szellemében alkottuk meg a GAZDATÖRTÉNETEK című videósorozatunkat, amelyben bemutatjuk, hogy 2024-ben a magyar gazdák milyen módszereket alkalmaznak egy sikeres szezon érdekében.

Stábunkkal négy gazdaságba látogatunk el, ahol szakmai titkokkal, új technológiákkal és termékekkel ismerkedünk meg. Tartson velünk ön is ezen az izgalmas utazáson, jó időben, rossz időben, a sikeres pillanatokban és a kihívásokkal teli hetekben! Reméljük, hogy a sorozatban látottakat hasznosan tudja majd alkalmazni gazdaságában!

Mi a BASF-nél termékeinkkel és a Gazdatörténetekhez hasonló, saját gyártású tartalmainkkal ezért dolgozunk, hogy ön minden nap jövedelmezően gazdálkodhasson. Mert szívügyünk a mezőgazdaság, a legfontosabb hivatás a világon.

Nézze meg videóinkat és ismerje meg a Gazdtörténetekben szereplő termelőket!

2023/2024

340 000 fiatalnak mutattuk meg a mezőgazdaság csodáit!

Szerintünk a mezőgazdaság a legfontosabb hivatás a világon!

Az emberek ritkán gondolnak bele, hogy a gazdáknak köszönhetően emelhetik le a friss gyümölcsöt az áruházi polcról vagy készíthetik el családjuknak a vasárnapi ebédet. Nem tudnak a hajnali kelésekről, a hétvégi munkákról és azokról az egyre sűrűsödő kihívásokról, amelyekkel a mezőgazdaságban dolgozóknak nap mint nap meg kell küzdeniük. Mi úgy gondoljuk, hogy ezen változtatni kell – meg kell mutatni a magyar társadalomnak, hogy a gazdákat valódi megbecsülés illeti! De hogyan érhetjük ezt el?

A következő lépés: válaszd a mezőgazdaságot!

A BASF 2022-ben indította el a Szerintünk a mezőgazdaság a legfontosabb hivatás a világon elnevezésű kampányát, amely során 2023 második felében a pályaválasztás előtt álló fiatalokhoz szóltunk, és őket bátorítottuk arra, hogy válasszák szakmájuknak a mezőgazdaságot! Összesen 340 000 fiatalhoz jutott el ez a fontos üzenet. De hogyan értük el ezt a hihetetlen számot?

Úgy, hogy egy olyan emberen keresztül szóltunk hozzájuk, akinek adnak a véleményére, és aki tudja, milyen tartalmakkal lehet elérni, megmozgatni őket: ő Henry Kettner internetes tartalomgyártó, aki összesen három gazdaságba látogatott el, hogy olyan izgalmas videókat forgasson, amelyeket a pályaválasztás előtt álló gyerekek örömmel fogyasztanak. Ő segített nekünk, hogy átadjuk a kampány üzenetét, amely szerint a mezőgazdaság a legfontosabb hivatás a világon!

Az internetes tartalmakon kívül Henry ráadásul egy játékot is hirdetett a fiatalok között, amelynek szerencsés nyertesei vele tarthattak a gazdaságba, és még egy közös videóban is szerepeltek!

A kampány során egy videót is készítettünk, amelyben betekintést nyújtunk a forgatás kulisszatitkaiba. Jó szórakozást kívánunk hozzá!

A kezdetek

A kampány idei fázisát 2022-ben egy kisiskolásokat megcélzó kezdeményezés előzte meg, hiszen úgy gondoltuk, hogy már egészen kis korban meg kell mutatnunk, hogy mennyi mindent köszönhetünk a gazdáknak. Ezt a gondolatot vittük be az általános iskolákba, a Földigilisztától a műholdig, avagy a korszerű növénytermesztés című tananyaggal. Örömünkre szolgál, hogy 2022 nyara során közel 100 tanár elvégezte akkreditált, három alkalmas, online megrendezett pedagógus-továbbképzési programunkat! Az ingyenes kurzuson részt vevő tanárok megismerkedtek a modern mezőgazdasági termelés legfontosabb folyamataival, a tudást pedig 2022 szeptemberétől az általános iskolai tanórák keretein belül adták át az 5. és 6. osztályos gyermekeknek szerte az országban. Reméljük, hogy így már ők is tisztában lesznek azzal, hogy mennyi mindent köszönhetnek a mezőgazdaságban dolgozóknak.

Irány a gazdaság!

2022 áprilisában egy online tanulmányi versenyt is rendeztünk általános iskolák csapatai között, amely után a győztes osztály májusban ellátogathattak egy igazi gazdaságba, és saját szemükkel bizonyosodhattak meg a gazdák emberfeletti erőfeszítéseiről. Itt a gyerekek megtanulhatták értékelni a kétkezi, kemény munkát – sőt, lehet, hogy kedvet is kaptak ahhoz, hogy felnőttként ők is a mezőgazdaságban helyezkedjenek el!

Szakmai Ártalom / 11. rész – Exkluzív adás Winkler Róberttel, és egy nap a mezőgazdaságban

A Szakmai Ártalom 11. részében a BASF Szerintünk a mezőgazdaság a legfontosabb hivatás a világon elnevezésű kampányáról beszélgetett exkluzív vendégünk, Winkler Róbert újságíró-youtuber Benkő András termékmenedzserrel és Polgárné Balogh Eszter agrár-mérnöktanárral, a kampány oktatási programjának akkreditált oktatójával. Többek között szó volt arról, hogy napjainkban a gazdáknak milyen kihívásokkal kell szembenézniük a hétköznapok során, és arról is szó esett, hogy a BASF hogyan szeretne segíteni a mezőgazdaságban dolgozóknak a kampánnyal

Ezek után Winkler Róbert eltöltött egy napot egy családi gazdaságban, ahol testközelből tapasztalhatta meg a mezőgazdasági munka nehézségeit és szépségeit.

Kampányunkat egy különleges sajtótájékoztatón is bemutattuk

2022. szeptember 29-én különleges módon, egy pékségben megrendezett sajtótájékoztató keretein belül mutattuk be kampányunkat a hazai médiumoknak. Hajnal Gábor, a BASF Hungária Kft. marketingvezetőjének köszöntőjét követően Korda Gabriella, a BASF Hungária Kft. marketing-kampánymenedzsment csoportvezetője tartott rövid prezentációt, amely során ismertette a kampány hátterét és célkitűzéseit. Utána egy kerekasztal beszélgetés következett, amely moderátorának a kampányból már jól ismert Winkler Róbertet kértük fel. Winkler Benkő Andrással, a BASF termékmenedzserével és Polgárné Balogh Eszter agrármérnök-mérnöktanárral beszélgetett, akiknek köszönhetően az újságírók részletesebb betekintést kaphattak a kampányba.

A sajtótájékoztatóval az volt a célunk, hogy a kampány híre a sajtóban is megjelenjen, és még több emberhez eljusson, hogy Szerintünk a mezőgazdaság a legfontosabb hivatás a világon!"

Válaszd a mezőgazdaságot!

A Szerintünk a mezőgazdaság a legfontosabb hivatás a világon kampány 2023 második felében egy kicsit idősebb korosztályra fog fókuszálni: ezúttal a pályaválasztás előtt álló fiatalokhoz szólunk, és őket bátorítjuk arra, hogy válasszák szakmájuknak a mezőgazdaságot! De hogyan fogjuk mindezt elérni?

Úgy, hogy egy olyan emberen keresztül szólunk hozzájuk, akinek adnak a véleményére, és aki tudja, milyen tartalmakkal lehet elérni, megmozgatni őket: ő Henry Kettner internetes tartalomgyártó, aki eddig már két gazdaságba látogatott el, hogy olyan izgalmas videókat forgasson, amelyeket a pályaválasztás előtt álló gyerekek örömmel fogyasztanak. Ő fog segíteni nekünk, hogy átadjuk a kampány üzenetét, amely szerint a mezőgazdaság a legfontosabb hivatás a világon!

Az internetes tartalmakon kívül Henry ráadásul egy játékot is hirdet a fiatalok között, amelynek szerencsés nyertese vele tarthat a gazdaságba, hogy egy közös videóban szerepelhessenek! Reméljük, minél többen vesznek majd részt a játékban, és ismerkednek meg a mezőgazdaság izgalmas világával!

2022/2023

Szerintünk a mezőgazdaság a legfontosabb hivatás a világon!

Kisiskolásoknak szóló oktatási programmal segítjük a magyar gazdákat

Ismeretlen hősök

Az emberek ritkán gondolnak bele, hogy a gazdáknak köszönhetően emelhetik le a friss gyümölcsöt az áruházi polcról vagy készíthetik el családjuknak a vasárnapi ebédet. Nem tudnak a hajnali kelésekről, a hétvégi munkákról és azokról az egyre sűrűsödő kihívásokról, amelyekkel a mezőgazdaságban dolgozóknak nap mint nap meg kell küzdeniük. Mi úgy gondoljuk, hogy ezen változtatni kell – meg kell mutatni a magyar társadalomnak, hogy a gazdákat valódi megbecsülés illeti! De hogyan érhetjük ezt el?

Kihívások kora

A BASF szoros kapcsolatot ápol a magyar gazdákkal, így első kézből láthatjuk, hogy milyen nehézségekkel szembesülnek naponta: kiszámíthatatlan időjárási körülmények között kell gazdálkodniuk, amelyek nap mint nap ismeretlen kihívások elé állítják őket. Az Európai Unió egyre szigorodó növény- és környezetvédelmi előírásokat vezet be, amely miatt a régi bevált termékek helyett újabb és újabb növényvédő szereket kell megismerniük. Évről évre, rohamosan változó technológiákat kell elsajátítaniuk - e mellett pedig sokszor érzik úgy, hogy a társadalom nem becsüli meg a munkájukat.

Hiszen mit lát ebből az átlagos, elvárosiasodott ember? Sajnos nem sok mindent. Hiszen amíg van élelmiszer a boltok polcain, addig nem gondolnak bele, hogyan is került az oda. Nem látják a komplex munkafolyamatokat, a folyamatosan fejlődő technikai újításokat, azt, hogy a mezőgazdaság milyen hatással van az ő jövőjükre is - mintha két világ élne egymás mellett. Egyszerűen hiányzik a híd, ami közelebb hozza az átlagembereket a mezőgazdaságban dolgozókkal, ami megismerteti velük akár csak a legegyszerűbb munkafolyamatokat.

Ezért gondoljuk úgy, hogy edukálnunk kell a magyar társadalmat, meg kell mutatnunk, hogy a gazdák milyen fontos munkát végeznek! Ennek a problémának a megoldására hívtuk életre a Szerintünk a mezőgazdaság a legfontosabb hivatás elnevezésű kezdeményezést.

Szerintünk a mezőgazdaság a legfontosabb hivatás

A kezdeményezéssel szeretnénk felhívni az emberek figyelmét a gazdák problémáira, emellett valódi, kézzelfogható segítséget is kívánunk nyújtani a mezőgazdaságban dolgozóknak. Ezért döntöttünk úgy, hogy azokhoz az emberekhez szólunk, akik még nem előítéletesek és nyitottak az új dolgok megismerésére: a gyermekekhez.

Úgy gondoljuk, hogy már egészen kis korban meg kell mutatnunk, hogy mennyi mindent köszönhetünk a gazdáknak, akik minden nap hajnalok hajnalán kelnek, hogy nekünk legyen mit az asztalra tenni. Ezt a gondolatot fogjuk bevinni az általános iskolákba, a Földigilisztától a műholdig, avagy a korszerű növénytermesztés című tananyaggal. Örömünkre szolgál, hogy 2022 nyara során két csoport is elvégezte akkreditált, három alkalmas, online megrendezett pedagógus-továbbképzési programunkat! Az ingyenes kurzuson részt vevő tanárok megismerkedtek a modern mezőgazdasági termelés legfontosabb folyamataival, a tudást pedig szeptembertől általános iskolai tanórák keretein belül fogják átadni az 5. és 6. osztályos gyermekeknek szerte az országban. Reméljük, hogy így már ők is tisztában lesznek azzal, hogy mennyi mindent köszönhetnek a mezőgazdaságban dolgozóknak.

A következő generáció? Irány a gazdaság!

Idén áprilisban egy online tanulmányi versenyt is rendezünk általános iskolák csapatai között, amely után a győztesek májusban ellátogathatnak egy igazi gazdaságba, és saját szemükkel bizonyosodhatnak meg a gazdák emberfeletti erőfeszítéseiről. Itt az amúgy a mobiltelefonok világában élő gyerekek megtanulhatják értékelni a kétkezi, kemény munkát – sőt, lehet, hogy kedvet kapnak ahhoz, hogy felnőttként ők is a mezőgazdaságban helyezkedjenek el!

A gyerekek és a kísérő tanárok kényelme érdekében olyan gazdaságot fogunk kiválasztani a program helyszínéül, amely a győztes csapat számára könnyedén és gyorsan megközelíthető. Így biztosítjuk azt, hogy az idő ne utazással, hanem élményekkel teljen! A verseny hamarosan kezdődik, amelyre a vállalkozó szellemű csapatok tanárai az alábbi e-mail címen jelentkezhetnek április 14-ig: meszaros.nora@hellorepublic.hu

Szakmai Ártalom / 11. rész – Exkluzív adás Winkler Róberttel, és egy nap a mezőgazdaságban

A Szakmai Ártalom 11. részében a BASF Szerintünk a mezőgazdaság a legfontosabb hivatás a világon elnevezésű kampányáról beszélgetett exkluzív vendégünk, Winkler Róbert újságíró-youtuber Benkő András termékmenedzserrel és Polgárné Balogh Eszter agrár-mérnöktanárral, a kampány oktatási programjának akkreditált oktatójával. Többek között szó volt arról, hogy napjainkban a gazdáknak milyen kihívásokkal kell szembenézniük a hétköznapok során, és arról is szó esett, hogy a BASF hogyan szeretne segíteni a mezőgazdaságban dolgozóknak a kampánnyal

Ezek után Winkler Róbert eltöltött egy napot egy családi gazdaságban, ahol testközelből tapasztalhatta meg a mezőgazdasági munka nehézségeit és szépségeit.

Kampányunkat egy különleges sajtótájékoztatón is bemutattuk

2022. szeptember 29-én különleges módon, egy pékségben megrendezett sajtótájékoztató keretein belül mutattuk be kampányunkat a hazai médiumoknak. Hajnal Gábor, a BASF Hungária Kft. marketing vezetőjének köszöntőjét követően Korda Gabriella, a BASF Hungária Kft. marketing-kampánymenedzsment csoportvezetője tartott rövid prezentációt, amely során ismertette a kampány hátterét és célkitűzéseit. Utána egy kerekasztal beszélgetés következett, amely moderátorának a kampányból már jól ismert Winkler Róbertet kértük fel. Winkler Benkő Andrással, a BASF termékmenedzserével és Polgárné Balogh Eszter agrármérnök-mérnöktanárral beszélgetett, akiknek köszönhetően az újságírók részletesebb betekintést kaphattak a kampányba.

A sajtótájékoztatóval az volt a célunk, hogy a kampány híre a sajtóban is megjelenjen, és még több emberhez eljusson, hogy Szerintünk a mezőgazdaság a legfontosabb hivatás a világon!"

Top