Mezőgazdaság

Mezőgazdaság

Kapcsolat

A bór termésnövelő hatása

A bórhiányról
A keresztesvirágúak bórigényes növények, a bórtartalmú lombtrágyázásra nagyobb növekedési eréllyel és bővebb terméssel reagálnak. A bórhiány következtében a levelek kivörösödnek, törpenövés és levéltorzulás lép fel. A bórhiány szemmel kevésbé látható, de a gyenge termékenyülés, illetve terméskötés a termésre és a jövedelmezőségre annál inkább kihat. Már a közepes bórhiány is rontja a repce növekedését és csökkenti a betakarítható termés mennyiségét.
Liquibor®2
A Liquibor®2 a repcetermesztési technológia szerves része. Alkalmazása eredményeként javul a termékenyülés és a terméskötődés, erőteljes, egészséges növényállomány fejlődik, és növekszik a magtermés.

Technológiai ajánlat
A Liquibor®2-t az őszi káposztarepce virágzását megelőzően, bimbós állapotnál, 4,0–5,0 l/ha dózisban, 300-400 l/ha permetlémennyiséggel kell kijuttatni. A kijuttatás a rovarkártevők elleni védekezéssel együtt történhet.

A repce bórhiányának megállapítására célszerű a lomb és a talaj bórtartalmának vizsgálata. A bórhiány megelőzésére a kijuttatást a fent javasolt időpontban kell elvégezni, mert a már kialakult hiánytünetek megszüntetése nehéz, és csökkenhet a termés.

"Nem bűn többre vágyni!"

A repce jövedelmező termesztésének érdekében érdemes ügyelni arra, hogy minden növényvédelmi tevékenységet szakszerűen és jól időzítve végezzünk el, hiszen a repce jó terméssel hálálja meg gondoskodásunkat. Tekintse meg intenzív növényvédelmi ajánlatunkat a jövedelmező repcetermesztésért! contentlink target missing [contentStore:external_content, fsId:78208]

Top