Mezőgazdaság

Mezőgazdaság

Kapcsolat

Szója alapgyomirtási technológia

Hatás
A szója érzékenyen reagál az elgyomosodásra,így rendkívül fontos, hogy olyan alapgyomirtószer kerüljön a technológiába, amelyik jó hatékonyságával és szelektivitásával biztosítja a kultúrnövény zavartalan kezdeti fejlődését.A 2008-ban engedélyezett Wing-P mindezen feltételeknek megfelel.
Általános leírás

  • A pendimetalin és a dimetenamid-P hatóanyag vízoldékonyságban és hatásspektrumban egyaránt jól kiegészíti egymást, így a kombináció hatékony, biztonságos alapgyomirtást tesz lehetővé.
  • A két hatóanyag vízoldékonyságban és hatásspektrumban egyaránt jól kiegészíti egymást, így a kombináció hatékony, biztonságos alapgyomirtást tesz lehetővé.
  • A Wing-P valamennyi magról kelő egyszikű gyom ellen kiváló hatékonyságú, de számos kétszikű faj kelését, fejlődését is megakadályozza. A herbicid kombináció néhány gyomnövény – így a csattanó maszlag és a parlagfű – ellen önmagában csak alacsony gyomnyomás esetén biztosít megfelelő hatékonyságot, míg az évelők ellen érthető módon nincs hatása. Ez az oka, hogy a talajra közvetlenül vetés után kijuttatott Wing-P kiegészítésére Pulsar 40 SL állománykezelést javasolunk.
  • A Wing-P 5-6 hét hatástartammal rendelkezik.
Javaslat
  • A Wing-P-t közvetlenül a szója vetése után permetezzük ki, hogy a vetést követő csapadék a csírázó gyomokhoz moshassa a gyomirtó szert. 10-15 mm egyszerre lehulló csapadék elegendő a jó gyomirtó hatáshoz. Ha a csapadék késik, és csírázni kezdenek a gyomok, kettő-négy leveles állapotukban Pulsar 40 SL-kezeléssel kiirthatjuk őket. A későbbi esők hatására beinduló újabb gyomkelést a talajba mosódott Wing-P eredményesen megakadályozza.
  • A 850 gramm/ha dimetenamid-P és 1000 gramm/ha pendimetalin hatóanyagot tartalmazó 4,0 l/ha Wing-P, miközben kiváló hatékonyságot biztosít az érzékeny gyomfajok ellen, biztonságosan, a kultúrnövény károsítása nélkül alkalmazható a szója preemergens gyomirtására.
Top