Mezőgazdaság

Mezőgazdaság

Kapcsolat

Clio + Akris SE + Break- Thru

 
Általános leírás
Az Akris® SE két hatóanyag gyári kombinációja, literenként 280 g dimetenamid-P és 250 g terbutilazin hatóanyagot tartalmaz.

Az Akris SE dimetenamid-P hatóanyaga elsősorban magról kelő egyszikű gyomok ellen hatékony, de a legfontosabb kétszikűek, így a parlagfű, a libatopfélék és a disznóparéjfélék ellen is nagy segítséget nyújt. A dimetenamid-P vízoldékonysága kiváló, 1389 mg/l.

Az Akris SE másik hatóanyaga, a terbutilazin hatásspektruma magról kelő kétszikűek ellen kiváló,így a gyári kombináció preemergensen alkalmazva, bemosó csapadékkal a magról kelő gyomok teljes köre ellen hatékony.

Preemergens alkalmazásnál az Akris SE ajánlott dózisa 3,0 l/ha. Vetés utáni, kelés előtti felhasználása magról kelő gyomokkal fertőzött kukorica területeken olyan esetekben ajánlható,ha a hatás teljes körű kifejtéséhez jó esélyünk van a kezelés után 15-20 mm bemosó csapadékra.Az Akris SE használható korai állománykezelésre is; ez esetben levélen keresztül számíthatunk a terbutilazin kétszikű gyomok elleni gyors és látványos perzselő hatására,valamint a következő esővel bemosódó hatóanyagok gyökéren keresztüli gyomirtására. Az Akris SE adagja korai állománykezelésben 2,0–3,0 l/ha.

Ha a Clio hatástartamát tovább akarjuk erősíteni – főképpen a fészkesvirágzatúak ellen, ide tartozik a parlagfű és a székfűfélék –, akkor az Akris SE az optimális partner, hiszen pl. a parlagfű ellen mind a dimetenamid-P, mind a terbutilazin hatékony talajon keresztül, miközben a terbutilazin a levélen keresztüli hatást is felgyorsítja.
Technológiai ajánlat
A Clio + Akris SE + Break-Thru kombináció kijuttatását a kukorica kettő- és hétleveles kora között bármikor elvégezhetjük, amikor a gyomok tömegesen kettő-négy leveles állapotban vannak. A Clio + Akris SE + Break-Thru megerősített hatását jól kihasználhatjuk a parlagfűvel, székfűvel és csattanó maszlaggal fertőzött területeken.

A hatóanyagok gyomokba jutását nitrogéntartalmú műtrágyák (pl. 3-4 kg/ha ammóniumnitrát, 6-8 l/ha Nitrosol) permetlébe keverésével fokozhatjuk. Nitrogén-kiegészítés esetén a permetezést követően egy-két hétig enyhe perzselésnyomokat figyelhetünk meg a kukorica levelein.

Figyelem!

A Break-Thru felületaktív nedvesítőszer alkalmazása akkor szükséges, ha a Cliót és az Akris SE-t posztemergensen, tankkombinációban akarjuk kipermetezni. Ha az apró magvú, felső talajrétegből kelő gyomok korai megjelenését meg akarjuk előzni, akkor célszerű az Akris SE-t 3,0 l/ha-os dózisban preemergensen kijuttatni, majd a melegigényes, nagy magvú gyomok megjelenése után állománykezelést végezni a Clio 0,15 l/ha + Dash HC 1,0 l/ha adagjával.
A permetezőgép tisztítása
A permetezőgépet, a csővezetékeket és a szórófejeket a permetezést követően lúgos mosószerrelalaposan ki kell mosni, majd az újabb permetezés előtt tiszta vízzel ki kell öblíteni.
Kiszerelés
A kombinációt öt hektárra elegendő csomagban forgalmazzuk: Clio 0,75 l + Akris SE 10 l + Break-Thru 1 l.

Technológiai javaslat

Top