BASF Mezőgazdasági Megoldások Magyarország
Mezőgazdaság

RAFTING®

Rovarölő szer

A Rafting® hosszú hatástartama miatt a rovarkártevők korai, vagy elhúzódó, illetve tömeges kártétele ellen egyaránt véd. A készítmény napraforgó kultúrában levéltetvek (Aphidoidea) elleni védekezésre engedélyezett a virágbimbók megjelenésétől (BBCH 51) a virágzat és a fiatal levelek elkülönüléséig (BBCH 53) terjedő időszakban. A védekezést az első kis kolóniák megjelenésekor indokolt elvégezni. A levéltetű-betelepedés idejét sárga tállal vagy ragadós sárga lapcsapdákkal lehet megállapítani. Ismétlődő betelepedés esetén 14 nap múlva a permetezés más készítménnyel megismételhető. Évi egy kezelés engedélyezett.

A repcefénybogár (Meligethes aeneus) elleni kezelések a területen előforduló egyéb károsítók (repceszár-ormányos, repcebecő-ormányos) ellen is hatásosak. A kártevők nagyobb egyedszáma esetén a nagyobb dózist kell használni. A repce virágzása idején, illetve ha a védendő táblán virágzó gyomok, vagy annak környezetében más virágzó kultúra található, a szer 0,15-0,2 kg/ha dózisban nappali permetezéssel kijuttatva a méhekre nem veszélyes. Az utolsó kezelés ideje: virágzás (BBCH 67). Évi egy kezelés engedélyezett.

Hatóanyag200 g/kg acetamiprid
Forgalmazási kategóriaIII.
Kiszerelés1 kg/doboz
KultúraKárosító /felhasználásAjánlott dózisAjánlott kijuttatási időszak/ fejlettségÉ. v. i.
NapraforgóLevéltetvek0,15 – 0,2 kg/haÉvente egyszer, a szármegnyúlás végétől (BBCH 51) a virágzat elkülönüléséig (BBCH 53) terjedő időszakban.Előírásszerű felhasználás esetén megállapítása nem szükséges.
Őszi káposztarepceLevéltetvek, repcefénybogár, repceszárormányos, repcebecőormányos0,15 – 0,2 kg/haÉvente egyszer tavasszal, az imágók tömeges betelepedésének idején, legfeljebb virágzásig (BBCH 67)56 nap

*A Rafting® rovarölőszer azonos a 04.2/2883-1/2011. NÉBIH számon engedélyezett MOSPILAN 20 SG permetezőszerrel.

Top