InV1266 CL

A legjobb befektetés minden körülmények között

InV1266 CL

A legjobb befektetés minden körülmények között


Előnyök

  • Termésben a TOP hagyományos hibridekkel egy szinten
  • Flexibilitás a köbön – vetésidő, gyomirtás,termőhely-igény szempontjából
  • Kiváló kipergés-ellenállóság

Termékleírás

Általános információ

Név InV1266 CL

Általános információ

Név InV1266 CL

Miért a(z) InV1266 CL?

Az InV1266 CL egy megbízható, nagy stabilitású hibrid, mely nem ismer kompromisszumot a bő termés és olajtartalom között. Évjárat és termőhely stabilitását fémjelzi, hogy 2021-től NÉBIH kísérleti standard. Egy igazi sprinter: késői vetésben is gyorsan fejlődik, hamar megerősödik. Előnyös tulajdonságainak köszönhetően rugalmas vetésidőt biztosít. A Clearfield® technológiának köszönhetően rugalmas és rendkívül széles hatásspektrumú gyomirtási lehetőséget nyújt.

Balla János; Petőfi Sándor MGTSZ

„600 ha –os szövetkezet vagyunk Bács-Kiskunban a Duna mellett. Évente változóan 100-140 ha repcétvetünk. 2019 óta használunk a terület 50-70 százalékán Clearfield®-es technológiát a nehezen írtható gyomok miatt /vadrépa/. AzInV1266 CL repcehibridet 2021-benkezdtük el vetni. Az évek során bebizonyosodott, hogy ez a hibridis tudja ugyanazt a termésszintet és minőséget, mint a hagyományos fajták. Termőterületünk, a Duna –Tisza köze nem a legalkalmasabb repce termővidék, de évjárattól függően 3-4 tonna/ha közötti termésmennyiséget érünk el az InV1266 CL hibriddel. Magas olajtartalma (42-44 %) az értékesítésnél plusz bevételt jelenthet. A sikeres repcetermesztés sok tényezős, nagy figyelmet igénylőfolyamat, mindennek a helyén kell lennie, hogy még ezen a vidéken is nyereséget termeljen. Ennek arendszernek nálunk biztos pontja az InV1266 CL repcehibrid.”

Balla János; Petőfi Sándor MGTSZ

Szalkszentmárton

Bíró Gábor

„A BASF szakembereinek javaslatára 2020-ban kezdtük el az InV1266 CL hibrid termesztését. Pozitív tulajdonságai már az első évben megmutatkoztak, teljesítménye felülmúlta várakozásainkat. A korábbi évek tapasztalatai szerint az imazamox toleráns hibridek nem vették fel a versenyt hagyományos társaikkal, azonban az InV1266 CL-el szerzett jó tapasztalataink miatt újra az említett hibrid mellett döntöttünk. A 2021-es évben az InV1266 CL bőven a 3,8 t/ha-os üzemi átlag felett szerepelt, 4,1 t/ha terméseredménnyel 300 ha-os terület átlagában. Gazdaságunkban ezzel a teljesítménnyel holtversenyben az első helyen szerepelt. Stabil és magas teljesítménye mellett a metazaklór korlátozás sem okoz gondot, emiatt is szerves része a területeinknek a Clearfield® gyomirtási rendszer, melyet évek óta nagy biztonsággal tudunk alkalmazni. Megfigyeléseink alapján jellemző a hibridre, a robbanásszerű őszi fejlődés, ami miatt fontos a pontos időzítésű regulálás. A többi repcéhez képest feltűnő, hogy a tavalyi és idei évben egyaránt ennél a hibridnél volt a legkevesebb a téli levélveszteség. Bízva a tavalyi sikerekben 2021 augusztusában is a területeink egyharmadát az InVigor 1266CL hibriddel vetettem be.”

Bíró Gábor

Kisnémedi

BASF csávázószer kalkulátor

A BASF Hungária Kft. által forgalmazott vetőmag tételeken levő csávázószerek dózisa könnyen és egyszerűen kikereshető a BASF csávázószer kalkulátorában, amely az alábbi linken érhető el:

Top