InV1188

Bízzon dinamikus fejlődésében!

InV1188

Bízzon dinamikus fejlődésében!


Előnyök

  • Rugalmasan alkalmazkodik a megkésett vetésekhez
  • Intenzív termesztési körülmények hibridje
  • Kora tavaszi fagytűrése kiváló

Termékleírás

Általános információ

Név InV1188

Általános információ

Név InV1188

Miért a(z) InV1188?

Korai erőteljes fejlődési dinamikájából adódóan a megkésett vetésekre is alkalmas. A fejlődése során nagy vegetációs össztömeg, homogén állományszerkezet, vastag szárés gyökér jellemzi. Fagytűrő képessége a hibridek között is kiemelkedik, magas fokúfóma-ellenállósággal (Leptosphaeria maculans / Phoma lingam) rendelkezik (LRM7). Intenzív körülmények között igen magas terméspotenciált képes elérni.

Varga Zsolt

„2018 óta vetünk repcehibrideket a BASF kínálatából. Az első évben a Silvert, majd utána 2 évig az InV1022-est vetettük nagyobb területen (120–130 ha). Az InV1022-vel üzemi szinten átlagosan 4,1–4,8 t/ha szinteket értünk el a 2019-es és a 2020-as években. A tavalyi évben az időjárási viszontagságok ellenére is a Vas megyében kimagasló, stabil 3,4 t/ha eredménnyel arattuk ezt a hibridet. 2021 őszén a BASF legújabb hibridjét, az InV1188-ast választottuk. Tapasztalatunk egyelőre a vetés utáni gyors, egyöntetű és erőteljes kelés, majd az őszi magabiztos fejlődés. Számunkra ez fontos, mivel bérmunkával is foglalkozunk, így az esetleges vetésidőbeli csúszásainkat jól tudja kompenzálni, tolerálni az InV1188. A többi általunk vetett hibridhez képest nagyobb levélzettel, zöld tömeggel, markánsabb gyökérnyakkal éri el a téli hónapokat. Viccesen hangzik, de ebből adódó további előnye, hogy így jobban viseli az esetleges vadkárt, ami a területeinken helyenként jelentős. Már a 2021-es tavaszi szezonban feltűnt, de az idén az InV1188-nál be is bizonyosodott, hogy az InVigor® hibridek nagyon jól bírják a kora tavaszi fagyokat. A jelenlegi állapot azt tükrözi, hogy van esély az idei évben is a 4 t/ha vagy efeletti termés elérésére az InV1188-as repcehibriddel.”

Varga Zsolt

Vasvár

BASF csávázószer kalkulátor

A BASF Hungária Kft. által forgalmazott vetőmag tételeken levő csávázószerek dózisa könnyen és egyszerűen kikereshető a BASF csávázószer kalkulátorában, amely az alábbi linken érhető el:

Top