InV1170

Tudatosan a legnagyobb hozamért

InV1170

Tudatosan a legnagyobb hozamért


Előnyök

  • Az elmúlt évek legnagyobb stabilitástmutató hibridje
  • Kora tavaszi fejlődése erodált területeken is egyöntetűvé teszi
  • Kiváló regulátor érzékenység és N reakció jellemzi

Termékleírás

Általános információ

Név InV1170

Általános információ

Név InV1170

Miért a(z) InV1170?

Évjárat és termőhely stabilitásának egyik bizonyítékaként a NÉBIH kísérletek standard hibridje. A hibrid kezdeti fejlődési erélye kiváló, gyorsan fejlődik, de csak az őszi vegetációs időszak első dekádjáig. A regulátorérzékenysége jó, így 7(-8) levélzet környékén érdemes elvégezni a növekedésszabályozó kezelést. Az InV1170-es mindamellett, hogy rendkívül jó agronómiai tulajdonságokkal bír, egy igazán kiegyenlített és harmonikus fejlődésű hibrid, ami a kiváló terméspotenciál egyik kulcseleme.

Józsa Bence

„Amit a repce termesztése során minden gazda látni szeretne: egyöntetű, homogén kelés, ez az egyik legerősebb tulajdonsága az InVigor 1170-esnek! Nem igényli a nagykönyvben megírt talajelőkészítést, kicsit rögösebb magágyban is kiváló kelést tapasztaltunk. Az egyik legszebben áttelelő hibrid, nagyon jó vegetatív tömeggel. Tavalyi szeles, viharos időjárásban is stabilan állt, nem volt megdőlés, köszönhető ez középmagas növénymagasságának és nagyon jó gyökerező képességének. Nincs túl vastag szára, nem túl magas, így nagyon megkönnyíti a betakarítási folyamatot. Jó tápanyaghasznosítási képessége miatt alacsonyabb nitrogén norma esetén is jó eredménnyel számolhatunk.”

Józsa Bence

Verseg

Jövedelmező repcetermesztés az InV1170-el

Józsa Bence a Pest megyei Versegen gazdálkodik 750 hektáron, amelyből 130-230 hektáron foglalkozik repce termesztésével. A BASF InV1170-es hibridjét már három éve használja, kiváló tulajdonságai miatt a termékkel a kezdetektől meg van elégedve. A videóban elmondja, hogy mely előnyeit tartja a legjobbnak az InV1170-nek, illetve azt is, hogy miért a repce az egyik kedvenc szántóföldi növénye, amellyel megfelelő gazdálkodás mellett magas profitot lehet realizálni. Nézzétek meg a vele készült beszélgetést, amelyből további hasznos információkat tudhattok meg repcehibridünkről!

További videók

Végh Gábor

„Gazdaságunk repcét 2002 óta termeszt, éves szinten nagyjából 150 és 200 ha között. Az adottságaink vegyesek, gyenge minőségű (a gazdaság átlag Ak értéke 11 alatt van) és nagyvadban gazdag területeink csapadék ellátottsága jó, intenzív technológiánknak köszönhetően a termés szintünk 3,5-4,5 t körül mozog. Az InV1170 hibridet a BASF szaktanácsadója ajánlotta figyelmünkbe, elsősorban kiemelkedő tavaszi fejlődési erélye volt számunkra előnyös a vadnyomás miatt. Termésszintje elérte vagy meghaladta a többi, általunk használt hibridét, így az idei évben már a területeink közel kétharmadán ezt vetettük. Jó állományokkal mentünk a télbe, a tavasz azonban sok kihívás elé állította repcéinket, ennek ellenére jó termést várunk. Reméljük, hogy el tudjuk érni a 4 tonnás elvárásunkat.”

Végh Gábor

Ozmánbük

A gazdaságos repcetermesztés titka InV1170-nel

Végh Gábor az Ulme Kft. ügyvezetőjeként 1000 hektár területen gazdálkodik Vas és Zala megye határán, amelyből az InV1170-es repce vetésterülete 200 hektárt tesz ki. A cégnél két éve történt egy szemléletváltás, amelynek következtében a megtakarításra fókuszáló gazdálkodást egy tömbösített, jobban optimalizált munkamódszer váltotta fel. Ennek részeként használják az InV1170-es hibridet, amellyel már hosszú évek óta meg vannak elégedve. Videós összefoglalónkból kiderül, hogy milyen számokat értek el az új munkamódszer és a BASF hibridjének együttes használatával.

További videók

BASF csávázószer kalkulátor

A BASF Hungária Kft. által forgalmazott vetőmag tételeken levő csávázószerek dózisa könnyen és egyszerűen kikereshető a BASF csávázószer kalkulátorában, amely az alábbi linken érhető el:

Top