Acordis CLP

Vetőmag

Acordis CLP

Vetőmag


Előnyök

  • Kiváló termőképesség
  • Magas olajtartalom
  • Megbízható betegség ellenállóság

Termékleírás

Általános információ

Név ACORDIS® CLP

Általános információ

Név ACORDIS® CLP

Miért a(z) ACORDIS® CLP?

A linolsavas Clearfield® Plus napraforgók közül kitűnik az Acordis® CLP. A robusztus, magas növények nagy egyedi termőképességgel rendelkeznek. Tagadhatatlan, hogy a napraforgó esetében is pozitív összefüggés van a termőképesség és a növénymagasság közt. Az Acordis® CLP is kedvező évjáratokban, jó adottságok mellett könnyen meghaladja az 5 t/ha-os termésszintet. Különösen látványos robbanásszerű, erőteljes kezdeti fejlődése, ha starter trágyázással támogatjuk. A korai fejlődés tápanyaggal való erősítése megalapozza stressztűrő képességét, így csapadékszegény évjáratokban is jól tud teljesíteni a hibrid. A termetes növények nagy gyökérrendszere biztosítja a hibrid kiváló termésstabilitását, stressztűrő képességét. A termőképesség és termésstabilitás mellett a napraforgók fontos értékmérő tulajdonsága az olajtartalom. Ebbenis kitűnik az Acordis® CLP a versenytársai közül.

Bár a növények magasak, az állományban alig-alig találunk megdőlt töveket, bizonyítva a hibrid jó szárszilárdságát és betegség-ellenállóságát. A széles körű szádorrezisztencia már elvárás a modern hibrideknél, így az Acordis® CLP is rendelkezik az A–F rasszokkal szembeni genetikai ellenállósággal. Amivel az Acordis® CLP kitűnik a versenytársak közül, az a komplett betegségellenállósága. A Phomopsisszal, Sclerotiniával és Macrophominával szembeni ellenálló képessége kiemelkedő.

A tányérok állása félig bókoló, és érett állapotban jellegzetes kónikus, kúp alakot vesz fel, mely könnyen aratható. A hibrid erősségei alapján – kiváló betegség-ellenállóság, magas olajtartalom, nagy termőképesség – a legjobb eredményeket a jobb adottságú termőterületeken, intenzív és félintenzív termesztési technológia mellett tudjuk elérni.

Ajánlás:

  • jobb adottságú, homogén termőhelyekre, ahol a termőképesség- és olajtartalombeli előnyök kihasználhatók
  • jobb adottságú területeken 55–60.000 kaszat/ha, gyengébb adottságú területeken 50–55.000 kaszat/ha vetésnorma javasolt
  • intenzív, közepesen intenzív termesztési technológiáknál a leggazdaságosabb a termesztése, nagyon jól reagál a starter trágyázásra

Top