BASF Mezőgazdasági Megoldások Magyarország
Mezőgazdaság

Revycare®: Az új kalászos-gombaölőszerünk

A Revycare® kalászos gombaölő szer az első Revysol® tartalmú termék hazánkban, ami 2021-től lesz elérhető a gazdák, felhasználók számára. Hatóanyagai a Revysol®, az első izopropanol-azol és egy jól ismert strobilurin, a piraklostrobin. Engedélyokirat száma: 6300/1537-1/2020

Változik az időjárás, változnak a kórokozók, egyre nehezebb a munkaszervezés, egyre több növényvédőszer kerül kivonásra. A Revycare® a jövő kihívásaira lett kifejlesztve. Biológiai hatékonysága alapján a Tango® Star méltó utódja lesz, sőt egyedi tulajdonságainak köszönhetően rugalmasabb felhasználási lehetőséggel bír és ezáltal hatékonyan segíti a gazdálkodást. Ráadásul a Revycare® hasonló hektárköltségen lesz elérhető, ha az ajánlott 0,75 l/ha Revycare® dózist hasonlítjuk a Tango® Star 1 l/hektáros dózisához.

Mindegyik Revysol® tartalmú készítmény, így a Revycare® is speciális formulációval rendelkezik, hatóanyagai rövid időn belül nagy mennyiségben a növény belsejébe szívódnak.

Az egyedi formuláció miatt a Revycare®-nek kiemelkedő a gyógyító hatása, a gyorsan bejutó hatóanyagok azonnal képesek a kórokozókat ártalmatlanítani.

Az azol tartalmú termékek hideg időben kevésbé hatásosak, mert felszívódásuk korlátozott. A Revysol® tartalmú Revycare® azonban még hideg időben is szinte akadály nélkül a növénybe jut.

A Revycare® rendkívül esőálló gombaölő szer, a nap káros UV sugarai nem tudják elbontani mivel gyorsan szívódik fel és nem a viaszréteg alatt, hanem a növény belsejében tárolódik.

A növény belsejében lévő Revysol® raktárakból a hatóanyagok folyamatosan áramlanak szét a növényben, nem marad védtelen rész a permetezésben részesült levélen.

A Revycare® két hatóanyaga egymást kiegészítve a kalászos fajok hazánkban legfontosabb betegségei ellen hatékonyak. Hosszú ideig védenek a kórokozók ellen köszönhetően annak, hogy a növényben lévő belső raktárakból a Revysol® hatóanyag folyamatos feltáródása párosul a piraklostrobin sokáig tartó tartamhatásával.

A Revycare® a benne található piraklostrobinnak köszönhetően plusz AgCelence® hatással is rendelkezik. Használatával intenzívebb a fotoszintézis, hatékonyabb a nitrogén felvétel, a vízhasznosulás, a növény kisebb veszteséggel vészeli át a szárazság okozta stresszt.

Top