Bosch BASF SmartSprayer - A jövő technológiája Magyarországon: gyomfelismerő okospermetezés

Agronómiai szaktudás és a mögötte álló hardver

Intelligens megoldásainkkal már ma alakítjuk a holnap mezőgazdaságát – világszerte és a gazdálkodókkal szoros kapcsolatban– a nagyobb hatékonyság és fenntarthatóság érdekében, beleértve az Ön gazdaságát is.

Okos permetezés – a gyomirtó szerek pontos kijuttatása

Miért kezeljük az egész területet, ha csak néhány foltban szükséges?

A kamera szenzorok érzékelő technológiája és a Bosch mesterséges intelligencia kombinációjának, valamint a BASF xarvio® Digital Farming Solutions agronómiai intelligenciájának köszönhetően intelligens permetezési technológiánk felismeri a gyom- és kultúrnövényt és megkülönbözteti őket egymástól. A herbicid kijuttatás csak a szükséges helyeken történik. A xarvio® mezőgazdasági döntéshozó motorja (ADE) meghatározza az ideális időzítést és a pontos adagolást, és a permetező a másodperc törtrésze alatt alkalmazza azt. Az összegyűjtött adatokat visszaküldjük az ADE-nek dokumentálás és optimalizálás céljából. Ügyfeleinknek a digitális termék és az automatizált gyomirtás hardveres megoldásának egyedülálló kombinációját kínáljuk, amely csak ott alkalmazza a gyomirtó szert, ahol valóban szükséges.

Intelligens permetezés előnyei

  • Költségmegtakarítás*
  • Éjszakai használat is lehetséges
  • Posztemergens gyomirtásra alkalmazható technológia
  • A növénykultúra állapotfelmérése

* 2020-ban végzett kísérletek kimutatták, hogy az intelligens permetezés - ha helyesen alkalmazzák - gyomirtó szer költségmegtakarítást eredményez. A megtakarítás az adott tábla gyomnyomásától függően eltérő lehet. Az eredmények kísérleteken alapulnak.

Hogyan működik az okos permetezés?

1.Előkészítés

Szakértőként Ön adja meg az információkat a terményeiről, majd a xarvio® Agronomic Decision Engine (ADE) tájékoztatja Önt az ideális kijuttatási időzítésről. Az Ön táblaspecifikus paraméterei alapján javasolja a tankkeveréket és a gyomirtó szerek megfelelő adagolását is. Az eredmény a maximális hatékonyság és a gyomirtó szerek költségének csökkenése.

2.Szkennelés

A Bosch több kamerája folyamatosan rögzíti a talajt a permetezőgép teljes munkaszélességében. Teljes és pontos képet alkotnak a tábláról, beleértve a növényeket és a gyomokat is.

3.Döntéshozatal

Az intelligens képfeldolgozó algoritmusok valós időben elemzik a képeket, felismerik a gyomokat, és meghatározzák a hozamra és a táblahelyzetre gyakorolt ​​jövőbeli hatásokat.

4.Alkalmazás

Permetezés – de csak ott, ahol szükséges. A kamera és az ADE automatizált bemenetei alapján a permetező fúvókái aktiválódnak és a célzott kijuttatás elindul. Így csak néhány száz milliszekundum telik el a gyomnövények észlelése és kezelése között.

5.Dokumentáció

A gyomtól a kijuttatási térképekig: Az ADE segítségével minden folyamat automatikusan dokumentálva van. Világos áttekintést kap, és igazolhatja a sikert – érthetően és elérhetően. Az ADE-t folyamatosan fejlesztjük Önnek, figyelembe véve a generált adatok korábbi számításait (zárt visszacsatolási hurkok).

Az intelligens permetezés előnyei a gazdálkodók számára

  • Magasabb profit hektáronként: A helyspecifikus gyomirtásnak köszönhetően, az eddigi módszertől eltérően, csak ott kerül felhasználásra herbicid, ahol valóban szükség van rá. A technológiának köszönhetően egyszerre spórolhatunk a gyomirtó szer költségeket és vizet, ezzel javítva a gazdasági eredményt.
  • Elégedettség: A gyomkezelés teljes automatizálását kínáljuk. A xarvio® digitális eszközeinek segítségével digitális kísérőt biztosítunk a gyomirtás minden lépéséhez. Így minimalizáljuk a hibaforrásokat, és több időt hagyunk a gazdaságban végzett munkára.
  • Fenntartható gazdálkodás: Legfontosabb tőkéjének – egészséges talajának – védelme közel áll a szívünkhöz. Ezért a gyomirtó szerek használatát csak azokra a területekre korlátozzuk, ahol valóban szükséges. Ennek eredményeként csökken a sodródás és a kimosódás kockázata is.
  • Rezisztens gyomok elleni védelem: Minden termelő számára előny a specifikus, rezisztens gyomok elleni küzdelemben.

Motivációnk

Magasabb hatékonyság és fenntarthatóság az Ön területén.

Agronómiai know-how-nkkal és hardveres szakértelmünkkel holisztikus rendszereket hozunk létre, kombináljuk a mesterséges intelligenciát a kifinomult technológiával, és valódi hozzáadott értéket biztosítunk. Ügyfeleink gazdálkodók és gépgyártók a világ minden tájáról, akik egy lépéssel előre gondolkodnak. Legyen szó döntéshozatali segédeszközökről a gyomszabályozáshoz, vagy intelligens rendszerekről a gyomirtó szerek optimalizált felhasználására, egyszerűen használható rendszereink növelik a vállalkozás hatékonyságát. Vegyes vállalatunkkal – a Bosch BASF Smart Farming-gal – mi vagyunk a változás a mezőgazdaságban, és velünk a jövő ma kezdődik.

SmartSprayer Magyarországon:

A SmartSprayer magyarországi szántóföldi körülmények közötti adaptálására két gazdaság került kiválasztásra, és mindkettő az Amazone UX 5201 SmartSprayer permetezőjét fogja üzemi körülmények között, nagy területen használni. A kísérleteket a BASF Hungária Kft. technikai csapata – azon belül is egy okospermetezésre szakosodott szakértő – támogatja, a hardveres támogatást a Bosch és az Amazone biztosítja, valamint csatlakoznak hozzájuk a xarvio® digitális szakemberei is, hogy valamennyien tudásuk legjavát építhessék be a termékbe

Sajtóközlemény

Megkezdődik a Dammann-nál a Bosch BASF Smart Farming okos permetezési megoldásának első sorozatgyártása a német és a magyar piacra

Top