Napraforgó

A napraforgó hazánk legmeghatározóbb ipari növénye.

A BASF elkötelezett abban, hogy a mezőgazdasági termelők számára olyan termékeket és technológiákat fejlesszen, melyek egyszerűbbé, megbízhatóbbá és jövedelmezőbbé teszik a mezőgazdasági termelést.

Ez a cél hívta életre a Clearfield® gyomirtási rendszert is, mely elsőként teremtette meg a hatékony posztemergens gyomirtás lehetőségét a napraforgóban. A BASF mint az innováció iránt elkötelezett vállalat továbbfejlesztette ezt a megbízható gyomirtási megoldást. A Clearfield® Plus rendszer által a napraforgó gyomirtása újabb lehetőséggel bővült, plusz rugalmasságot nyújtva a napraforgó termesztőknek. A gyomirtás azonban, bár igen fontos elem, mégis csak egy eleme a napraforgó termesztéstechnológiának. A gazdálkodás sikeressége azon múlik, hogy az összeválogatott technológiai elemek mennyire hatékonyak, és mennyire illeszkednek egymáshoz, illetve mennyire támogatják a termelési cél elérését az adott körülmények között.

A BASF törekvése az, hogy válogatott termékeken keresztül komplett technológiai megoldásokat biztosítson a termelőknek, a növényvédelem, a genetika és a tápanyag-gazdálkodás területén is.

Idén a BASF napraforgó termesztéstechnológiája újabb elemekkel bővült, hogy komplett megoldásokat tudjon kínálni partnereinek:

  • Napraforgóhibridek
  • Preemergens gyomirtás
  • Posztemergens gyomirtás
  • Gombabetegségek elleni védelem és hozamfokozás
  • Rovar kártevők elleni védelem
  • Nitrogénmenedzsment

Top