Pictor® Active: állandó védelem a gombák ellen!

Burgonya

A tudatos étrendek alapja

Fontos az egészséges étrendhez

Kevés zsiradékkal elkészítve a burgonya nagyon jól illeszkedik a tudatos étrendbe. Viszonylag alacsony a kalóriatartalma, jelentős az ásványianyag-szintje és nagy a vitamintartalma. Ráadásul a 70 kilokalóriájával 100 gramm főtt burgonya még kevesebb energiát is tartalmaz a banán 90 kilokalóriájánál. Ezenkívül jó C-vitamin-forrás, mivel 100 g-ban 17 milligramm C-vitamin található. A „szörnyű gumó” ezért joggal kapta az „észak citroma” nevet.

A burgonya termesztésének kihívásai

Óvakodjon az alternáriás betegségtől és a fitoftórás betegségtől. Mostanra az alternáriás betegség a burgonyatermesztő területeken mindenhol előfordul, és akár 30%-os terméskiesést is okozhat. Két kórokozót kell egymástól megkülönböztetni:

Alternaria solani és Alternaria alternata. Ez ellen a levélbetegség ellen a védekezés csak a permetezési sorrend keretén belül történő megelőzéssel lehetséges.

A fitoftórás betegség esetében a védekezési stratégia optimalizálható az időjárási és a hatásra vonatkozó adatokon alapuló előrejelzési modellekkel. Az előrejelzési modelleken túl azonban a belső növényvédelem a termesztő központi feladata. Csak így ismerhetők fel a burgonyavész által okozott elsődleges fertőzések és szártünetek.

A BASF hozzájárulása

A BASF különböző termékeket kínál a legfontosabb kártevőkkel szembeni védekezésre a burgonyatermesztésben, és biztosítja, hogy a „szörnyű gumó” teljes potenciálját kiaknázzák. A burgonyakereskedők pedig egy olyan termék előnyeit élvezhetik, amely növeli a nyugalmi állapot hosszát és minimálisra csökkenti a tárolási veszteséget.

Top