Pictorozzon tovább Pictor® Active-val!

Bor és csemegeszőlő

A szőlőt akár borkészítés céljából, akár csemegeszőlőnek termesztik, a minőség egyaránt fontos. A borszőlők fürtjeinek megjelenése kevésbé jelentős, de a cukortartalom, a savtartalom és az ízanyagtartalom létfontosságú. A csemegeszőlők sikeres értékesítése szempontjából mindkettő fontos.

Minőségi termékekkel a minőségi szőlő érdekében

A gyönyörű fürtök vonzzák a vásárlókat, de a megfelelő cukor-sav harmónia nélkül nincs jó és ízletes szőlő. Mindkét esetben ugyanarról a dologról beszélünk – a minőségről.

Számos tényező van hatással a szőlő minőségére:

  • Éghajlati viszonyok

  • A helyszín megválasztása (a termőföld minősége, a kitettség)

  • A nemesítés formája és a fajtaválaszték az éghajlati tényezőknek megfelelő

  • A szaporítóanyag minősége

  • Tápanyagok

  • Mezőgazdasági gépek (a földterület karbantartása, metszés, zöldmunkák)

  • Betegségekkel, kártevőkkel és gyomnövényekkel szembeni védelem

A szőlőültetvényben minden beruházás és elvégzett munka hatással van a végtermékre. A BASF tisztában van vele, hogy a minőség terén kompromisszumnak helye nincs, és hogy a növényvédelem kulcsfontosságú, ezért ebben a termékkategóriában a legmagasabb minőségű termékeket kínálja.

Víz – az élet forrása és értékes mezőgazdasági erőforrás

Bár a Föld felületének nagyobb részét víz borítja, a víz egyre inkább egy olyan erőforrássá válik, amely csak akkor használható ki, ha azt az emberek, az ipar vagy a mezőgazdaság használja fel. Valójában a teljes felhasznált vízmennyiség 70%-át a mezőgazdaság használja fel...

Kapcsolódó alkultúrák

Top