Mezőgazdaság

Mezőgazdaság

Kapcsolat

Ordax Super - magról kelő gyomok ellen talajhatással

Általános leírás
Az Ordax Super® két gyomirtó szer kombinációja hatásfokozóval kiegészítve: Clio + Stomp Super® + Dash HC

A Clio levélen keresztüli hatása erős, de talajon keresztüli hatástartama a magról kelő egyszikű gyomnövények ellen rövid. Ezt a hatást hosszabbíthatjuk meg egy szelektív kombinációs partnerrel, a Stomp Superrel. A kombinációt a BASF – Dash HC-vel kiegészítve– Ordax Super márkanéven forgalmazza.

Az Ordax Supert teljes körű levélen keresztüli hatékonyság, kiváló szelektivitás és hosszú hatástartam jellemzi. Az időzítésnél fontos szempont, hogy – erős gyomfertőzöttség esetén– minél korábban szabadítjuk meg a kukoricát a gyomkonkurenciától, annál zavartalanabbul fejlődik, s a termés is annál bőségesebb lesz.
Hatásspektrum
A tankkombináció minden gyomnövényellen hatékony, amely kikelt, illetve kihajtott a kezelés idejére, tehát levélen keresztül elérhető. A később kelő gyomok ellen az Ordax Super talajon keresztül hat. Kiemelkedő hatású a magról kelő egyszikű gyomnövények ellen. Az Ordax Super talajon keresztüli hatása különösen fontos a selyemmályva, a vadköles, a kakaslábfű, a disznóparéj- és libatopfélék, a vadrepce,a muharfélék és a pirók ujjasmuhar elleni küzdelemben.
Felhasználás
Az Ordax Supert a magról kelő gyomokkal erősen fertőzött területeken egy menetben,posztemergensen javasoljuk kijuttatni. A Clio kifejezetten széles hatásspektrumának köszönhetően,ami a kukorica minden gyomnövényére kiterjed, az Ordax Super ideális kombináció lehet állománykezelésben. A Clio átfogó gyomirtó hatását az Ordax Super másik komponense, a Stomp Super a kezelést követő negyedik-ötödik hétig, a kukorica lombzáródásáig meghosszabbítja. E szelektív kombináció alkalmazásával hozzásegítjük a fajtákat a lehető legnagyobb termés eléréséhez.

Az Ordax Super kombináció dózisa: Clio 0,15 l/ha + Stomp Super 3,3 l/ha + Dash HC 1,0 l/ha.

A három készítményt együtt kell kipermetezni a kukorica kettő–hét leveles kora között bármikor,ha a gyomnövények többsége kettő-négy leveles. Az Ordax Super kíméletessége a kukoricával szemben későbbi kezelést is megengedne, de ilyenkor a nagyobb növények a gyomirtó szerek egy részét lombjukkal már felfogják, akadályozva a talajon keresztüli hatáskifejtését. Ha a kukoricához képest a gyomok későn és elhúzódva kelnek, halaszthatjuka kezelést, de ne várjuk meg azt az állapotot, amikor a kukorica takarja a gyomokat, vagy a nagyobb gyomok a kisebbeket.

Kiszerelés

Kiszerelés háromhektáros csomagban: Clio 0,45 l + Stomp Super 10,0 l + Dash HC 3,0 l.
Az Ordax Superrel történő kezelés eredményei
Az Ordax Super kiválóan irtja a magról kelő egyszikű gyomnövényeket, a kakaslábfüvet,a muharféléket,a pirók ujjasmuhart és különösen erősen a vadkölest. A kétszikű gyomnövények közül minden fejlettségi szinten pusztítja a szerbtövist, kettő-négy leveles korban kiváló hatású a disznóparéj, a selyemmályva, a parlagfű, a varjúmák, a vadkender, a baracklevelű és lapulevelű keserűfű ellen, kettő-tíz leveles korban is jól pusztítja a vadrepcét, a repcsényretket,a libatopféléket, a csattanó maszlagot. Mezei acat elleni hatása a gyom szárbaindulásáig kiváló. A szulák-keserűfű csak szikleveles-kétleveles fejlettség mellett érzékenya kezelésre. A fejlettebb vagy nyár elején kicsírázó példányokkal szemben – ugyanúgy, minta többi hasonló hatású készítmény esetében – a kezelés hatástalan.

Az évelő kétszikű gyomnövények kezelést követően kihajtó példányaival szemben a kombinációnak nincs hatása. Fenyércirok- vagy tarackbúza-fertőzés esetén az évelő alakok optimális fejlettsége idején kiegészítő kezelésként Kelvin® 40 SC + Dash HC kombinációval kell védekezni.
Top