Mezőgazdaság

Mezőgazdaság

Kapcsolat

Kinto Duo: új megoldás a csírázó vetőmagok megóvására


Általános leírás
A Kinto Duo® a vetőmagok csávázására szolgáló folyékony gombaölő szer, amely 20 g/l tritikonazolt és 60 g/l prokloráz-réz komplexet tartalmaz. Formulációja szuszpenziókoncentrátum.

A Kinto Duo kiemelkedően hatékony számos csírakorban fertőző kórokozóval szemben,amelyek a szártő és a csíranövény föld feletti részeit támadják meg, sok esetben a csíranövény pusztulását okozva.
Hatás
A Kinto Duóban a tritikonazol alkotja a szisztemikus részt. Képes behatolni a magba és a fiatal növénybe, hogy belülről nyújtson számukra védelmet. A prokloráz kontakt- és mélyhatású hatóanyag erőteljes behatolási képességgel, aminek köszönhetően a mag belsejében is ki tudja fejteni hatását.

A két aktív hatóanyag erősíti és kiegészíti egymást. Mindez magas szintű védelmet biztosít a kalászos gabonafélék csíranövényeit veszélyeztető legfontosabb betegségek ellen.
Engedélyezett kultúrák és alkalmazási dózisok
A Kinto Duo valamennyi kalászos kultúrában felhasználható. A magcsávázáshoz szükséges dózis 2,0 liter tonnánként, 10-20 liter vízben oldva.
Erős gyökerű, robusztus növények
Azon kívül, hogy a legfontosabb kórokozókkal szemben kitűnő védelmet nyújt, a Kinto Duo a fiatal növény fejlődését is serkenti, különösen az első vegetatív szakaszban, hogy vastagabb gyökereket fejleszthessen. A betegségektől védett, erősebb gyökérzetű növény könnyebben átvészeli a téli időszakot. Az őszi kalászosok így megfelelő körülmények között indulhatnak neki a tavaszi fejlődésnek. Ezzel megalapozhatjuk a bő termést és a jó minőséget..
Top