BASF mezőgazdasági megoldások Magyarország
BASF mezőgazdasági megoldások Magyarország

Kapcsolat

PICTOR®

Gombaölő szer

Fungicid

A Pictor® kritikus időszakokban folyamatosan megvédi az állományt az összes fontos szár-, levél- és tányérbetegséggel szemben.

Előnyök

A Pictor® egyik hatóanyaga, a dimoxistrobin, folyamatosan védi a kezelt állomány szárának alsóbb, a gombák intenzív támadásának kitett zónáit azáltal, hogy a növény nem szállítja el a hatóanyagot a leendő fertőzési kapu helyszínéről. Másik hatóanyaga, a boszkalid, részben felszívódik a növényi szövetekbe és bekerül a növények áramlási rendszerébe. A boszkalid azonban nemcsak ezzel a klasszikus „felszívódó” mechanizmussal rendelkezik. A permetlécseppek beszáradása után a növényi szövetekbe azonnal be nem jutott boszkalid kristályos formában raktározódik. Ezekből a raktárakból újra és újra aktív hatóanyag szabadul fel és jut be a növény belsejébe, létrehozva egy megújuló, hosszan tartó, folyamatos védelmet.

Gombaölő tulajdonságai mellett a Pictor® növényeket serkentő, kedvező élettani tulajdonságokkal is rendelkezik. Hatására a növények fokozzák anyagcsere-folyamataikat, több tápanyagot vesznek fel a talajból, több energiát halmoznak fel szöveteikben. Emellett az etiléntermelés csökkentése révén lassulnak az öregedési folyamatok, a levelek tovább asszimilálnak. Ennek eredményeként nő a termés mennyisége, javul a minősége, és csökken a kedvezőtlen időjárási körülmények károsító hatása, azaz a Pictor® alkalmazásával javul a napraforgó termésbiztonsága.

Hatóanyag: 200 g/l boszkalid, 200 g/l dimoxistrobin
Formuláció: vizes szuszpenzió koncentrátum (SC)
Kiszerelés: 1 l, 5 l
Kultúra: mustár, napraforgó, olajretek, repce, vetőmagborsó
Károsító: alternária, diaportés betegség, fehérpenész, fehérpenészes szárrohadás, fóma, fómás levélfoltosság, szárbetegségek, szürkepenész, szürkepenészes rothadás, tányérbetegségek
Kijuttatási időszak:napraforgó: 6 leveles kortól virágzás kezdetéig (BBCH 16-61)
őszi káposztarepce: 4 leveles állapottól 70 %-os becőfejlődésig (BBCH 14-77)
mustár: 4 leveles állapottól 70 %-os becőfejlődésig (BBCH 14-77)
olajretek: 4 leveles állapottól 70 %-os becőfejlődésig (BBCH 14-77)
borsó: szármegnyúlástól a virágzás kezdetéig (BBCH 14-60)
virágzás végétől hüvelymegnyúlásig (BBCH 69-75)
Dózis: 0,3-0,5 l/ha
Permetlé: napraforgó, őszi káposztarepce, mustár, olajretek: 300-500 l/ha
borsó: 100-400 l/ha
Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: 0-35 nap
Forgalmazási kategória: II. kategória
Top