BASF Mezőgazdasági Megoldások Magyarország
Mezőgazdaság

Priaxor® - A jövő gombaölő szere kalászosokban

2020. jan. 15.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a kalászos növények betegségei elleni technológiában a legfontosabb a felső levelek (a zászlóslevél illetve az alatti levél) megvédése, hiszen leginkább ezek a levelek felelősek a termés mennyiségének kialakulásáért. Ezért minél hosszabb ideig egészségesen és zölden kell tartani őket. Ennek érdekében búza esetén a kalászolás kezdetére, árpában a zászlóslevél kiterülése idejére próbáljuk időzíteni a fő permetezést. Erre a feladatra a Priaxor® gombaölőszer egy igen kiváló megoldás. Azol mentes készítmény, Xemium® (SDHI) és piraklostrobin (strobilurin) hatóanyagok kombinációja. A Xemium® rugalmasan változó molekulaszerkezetének köszönhetően kiváló mobilitással rendelkezik a növényben.

A különböző SDHI hatóanyagok elmozdulása őszi búza levélben Kezelés 3 nappal a vörösrozsda mesterséges fertőzése előtt. Forrás: Dr. Speakman,

A gyors felszívódás és az erős szisztemikus tulajdonság miatt a Priaxor® kiemelkedő gyógyító hatással rendelkezik, ezért még megbízhatóbb hatást lehet elérni a kalászost támadó gombabetegségek ellen. A Priaxor® az egyik legerősebb hatást képviseli az árpa hálózatos levélfoltossága ellen a ma már kevésbé hatékony azol tartalmú készítményekkel szemben. Systiva®-val csávázott vetőmaggal együtt használva az árpa legjelentősebb betegségei ellen maximális védelmet nyújt az egész tenyészidőszak folyamán.

Priaxor® és a legújabb versenytárs összehasonlítása árpában
Szekszárd, 2019.
4 ismétlés, kisparcellás kísérlet,
3 fajta (Casanova, Daxor, Pasadena) átlagában

A Priaxor® bizonyított hozamnövelő hatással rendelkezik, hiszen mindkét hatóanyaga AgCelence® hatással bír. Növeli a növény zöld levélfelületét, csökkenti a napégés kockázatát, jobb a nitrogén hasznosulás, csökkenti az etilénképződést.

Összefoglalva a Priaxor® legfontosabb előnyei:

  • Magasszintű és hosszú ideig tartó hatékonyság a búza és az árpa levélbetegségei ellen.
  • Gyors felszívódás és eloszlás a növényben kiemelkedő gyógyító hatással.
  • Innovatív formulációjának köszönhetően erősen tapad a növény felületére, nem folyik le, nem mosódik ki.
  • Megbízható hozamnövelő hatás.

Kapcsolódó termékek

Top