BASF Mezőgazdasági Megoldások Magyarország
Mezőgazdaság

A BASF belép a napraforgó-vetőmagok piacára

2019. jún. 28.

A BASF belép a napraforgó-vetőmagok piacára

  • A BASF az európai régióban kibővíti a napraforgó-termesztők számára rendelkezésre álló mezőgazdasági megoldások kínálatát
  • A piacokon először várhatóan 2020-ban jelenik meg

Limburgerhof, Németország – A napraforgó különösen Európában jelent fontos és gyorsan növekvő növénytermesztési ágazatot - a világ legnagyobb napraforgó-piacának becsült értéke 1,3 milliárd euró. A BASF célja, hogy innovatív napraforgó hibrideket hozzon kereskedelmi forgalomba, amellyel az európai régió napraforgó-termesztői számára még átfogóbb mezőgazdasági megoldásokat tartalmazó portfóliót tud kínálni. A hibrid termékek között megtalálható a BASF Clearfield® Plus technológiája, amely a legkorszerűbb genetikára és növényvédelemre épül. A napraforgó hibridek először várhatóan 2020-ban jelennek meg a piacokon.

„A napraforgó Európa kulcsfontosságú terménye. Az egészségre gyakorolt számos jótékony hatásának köszönhetően a modern étrendben jelentős szerepet játszik. A napraforgó a vetésforgóban is kritikus jelentőségű termény. Ezzel a lépéssel ismét a vetőmag ágazatba fektetünk be, és ezzel ügyfeleink még erősebb partnerévé válhatunk” – mondta Livio Tedeschi, a BASF Mezőgazdasági Megoldások divíziójának Európáért, a Közel-Keletért, Afrikáért és a FÁK-országokért felelős alelnöke.

Értesüljön a BASF legújabb sajtóközleményeiről okostelefonján vagy táblagépén a WhatsApp alkalmazással. Hírszolgáltatásunkra itt tud regisztrálni: basf.com/whatsapp-news.

A BASF Mezőgazdasági Megoldások divíziójáról

A gyors népességnövekedés miatt a világ számára egyre égetőbb kérdés, hogy képesek vagyunk-e kialakítani a fenntartható mezőgazdaságot és az egészséges környezetet. Gazdákkal, mezőgazdasági szakértőkkel, növényvédelmi szakemberekkel és másokkal együttműködve az a célunk, hogy segítséget nyújtsunk ennek megvalósításában. Emiatt ruházunk be számottevő K+F tevékenységekbe és a termékek széles portfóliójába, ideértve a vetőmagokat és jellemzőket, a kémiai és biológiai növényvédelmet, a talajgazdálkodást, a növényegészségügyet, a kártevők elleni védekezést és a digitális gazdálkodást. A laboratóriumban, a szántóföldön, az irodában és a termelés területén tevékenykedő szakértő csapatainkkal azon dolgozunk, hogy az innovatív gondolkodást a gyakorlatias cselekvéssel összekapcsolva működő ötleteket hívjunk életre a gazdák, a társadalom és a bolygó érdekében. 2018-ban a divíziónk 6,2 milliárd eurós eladást ért el. További információért látogassa meg a www.agriculture.basf.com oldalt vagy valamelyik közösségimédia-csatornánkat.

A BASF-ről

A BASF-nél a fenntartható jövő számára alkotunk vegyületeket. A gazdasági sikert a környezetvédelemmel és a társadalmi felelősségvállalással ötvözzük. A BASF csoport mintegy 122 000 alkalmazottja szinte az összes szektorban és a világ szinte összes országában mind azon dolgozik, hogy hozzájáruljon ügyfeleink sikeréhez. Portfóliónk hat szegmensre osztható: Kemikáliák, Anyagok, Ipari megoldások, Felületi technológiák, Élelmezés és gondozás, valamint Mezőgazdasági megoldások. 2018-ban a BASF több mint 63 milliárd eurós eladásokat ért el. A BASF-részvényeket a frankfurti (BAS) tőzsdén és az Egyesült Államokban amerikai letéti igazolásként (BASFY) értékesítik. További információ: www.basf.com.

Top