BASF Mezőgazdasági Megoldások Magyarország
Mezőgazdaság

BASF - új üzletágak, új stratégia

2019. szept. 27.

A BASF mezőgazdasági stratégiája az adott piacok innováció által vezérelt növekedését célozza meg

  • Lenyűgöző ajánlat köti össze a világ minden részén a vetőmagokat, a fajtajellegeket, a növényvédelmet és a digitális megoldásokat a gazdálkodók sikerének elősegítése érdekében.
  • A cél az, hogy a nyereséges növekedés egy százalékponttal meghaladja a globális mezőgazdasági piac szintjét, valamint hogy az értékesítés területén 50%-os növekedés valósuljon meg 2030-ig.
  • Több mint 30 új termék piaci bevezetése 2028-ig, amelyek eladási csúcsa várhatóan meghaladja a 6 milliárd eurót.
  • Olyan termékek értékesítésének növelése, amelyek jelentős mértékben hozzájárulnak a fenntarthatósághoz

A BASF Mezőgazdasági Megoldások megnövekedett piaci részesedést céloz meg, valamint azt, hogy a növekedés egy százalékponttal meghaladja a mezőgazdasági piac szintjét. A divízió célja, hogy az értékesítések 2030-ra 50%-kal növekedjenek. Ez jelentősen hozzájárul majd a BASF Csoport azon céljához, hogy 2025-re az Accelerator termékekkel – amelyek jelentősen hozzájárulnak az értékláncban a fenntarthatósághoz – elérjék a 22 milliárd euró összegű értékesítést. Az EBITDA-mutatók a BASF Mezőgazdasági Megoldások különleges tételei esetében az évi átlagos 5%-os növekedést célozzák meg.

„A gazdálkodók, a szabályozók és a fogyasztók körében világszerte egyre nagyobb az igény arra, hogy a BASF értéket teremtsen a társadalom számára – anyagi, társadalmi és környezetvédelmi szempontból. Innováció által vezérelt mezőgazdasági stratégiánkkal úgy igyekszünk megfelelni e kihívásnak, hogy ügyfeleink és a társadalom igényeire összpontosítunk. Hisszük, hogy megtaláljuk a sikerhez szükséges egyensúlyt – a gazdálkodók, a mezőgazdaság és a jövő generációi számára” – mondta a mai napon Saori Dubourg, az Ügyvezető Igazgatók Tanácsának tagja a BASF Mezőgazdasági Innovációs Központjában rendezett tőkepiaci napon a belgiumi Gentben.

A BASF mezőgazdasági stratégiája olyan innovációkon alapszik, amelyek lehetővé teszik a mezőgazdasági termelők számára, hogy növekvő számú népességet lássanak el, miközben olyan kihívásokkal néznek szembe, mint a termőföld korlátozott területe, a betegségek jelentette nyomás és az éghajlatváltozás. A K+F költségvetés körülbelül 900 millió euróra való növelése 2019-ben a BASF mezőgazdasági innovációs vezérvonalát támogatja. A BASF 2028-ig több mint 30 új termék piaci bevezetését tervezi, amelyek eladási csúcsa várhatóan meghaladja a 6 milliárd eurót. Ebbe nyolc hatóanyag tartozik, valamint egyedi fajtajellegek és nagy hozamú hibrid búza-, szója-, repce-, gyapot- és zöldségvetőmagok. A BASF a gazdálkodóknak és a mezőgazdasági ágazatnak szóló ajánlatát aktívan a fenntartható megoldások irányába tereli azáltal, hogy a fenntarthatóságot minden üzleti és portfólióval kapcsolatos döntésébe beépíti. „A fenntarthatóság kritériumai szilárdan be vannak ágyazva teljes K+F folyamatunkba, hogy azonosítsuk és továbbfejlesszük azokat az elemeket, amelyek a termelők és a környezet számára egyaránt előnyösek” – mondta Peter Eckes, a BASF Biotudományok Kutatási Osztályának elnöke.

Az ügyfél-elégedettség erősítése

„Stratégiánkkal új fejezetet nyitunk, amelyben a gazdálkodó vállalkozása áll minden tevékenységünk középpontjában” – mondta Vincent Gros, a BASF Mezőgazdasági Megoldások divízió elnöke. „A gazdálkodók különböző növények kombinációit termesztik, amelyek életciklusa eltérő, csak úgy, mint termesztésük követelményei. Ezért összpontosítunk egyes kiválasztott növény-kombinációkra, más néven növényi rendszerekre, amelyek győztes ajánlatunkat képviselik. Ily módon tudjuk a legjobban támogatni ügyfeleinket a hozamok maximalizálása, az időjárással összefüggő kockázatok és a betegségek jelentette nyomás csökkentése érdekében, valamint abban, hogy teljesítsék társadalmi kötelezettségeiket.”

A Bayertől átvett üzletágak és eszközök egy éven belül véghez vitt sikeres strukturális integrálását követően a BASF most készen áll a gazdálkodók szolgálatára egy, mezőgazdasági megoldásokat tartalmazó összetett portfolióval, amely felöleli a vetőmagokat, fajtajellegeket, a növényvédelmet és a digitális megoldásokat. Mint a világ egyik vezető mezőgazdasági megoldásokat nyújtó vállalata, a BASF négy fő stratégiai ügyfélszegmensre és azok növénytermesztési rendszereire összpontosítja tevékenységét: ez a szója, a kukorica és a gyapot az amerikai kontinensen; a búza, a repce (olajrepce) és a napraforgó Észak-Amerikában és Európában; a rizs Ázsiában; és a gyümölcs és zöldség világszerte. Ezek a növények összességében a globális piac mintegy 70%-át képviselik.

A BASF új bevételi forrásokat teremt a mezőgazdaság digitális megoldásainak segítségével. Úttörő digitális mezőgazdasági szakértelme, valamint a partnerségek iránti elkötelezettsége alapján a vállalat olyan digitális megoldásokat kínál, amelyek hozzáadott értéket adnak ahhoz, ahogyan a gazdálkodók a BASF-termékeket használják, ahogyan irányítják gazdaságaikat, valamint ahogyan hozzáférnek a termékekhez vagy szolgáltatásokhoz, illetve ahogyan megveszik azokat. Emellett a BASF precíziós technológiákat és digitalizálást alkalmaz, hogy megragadja a jövőbeli innovációs lehetőségeket a mezőgazdaságban. Ez új, eredményközpontú üzleti modelleket foglal magában.

Értékesítés és EBIT jelentős növelése speciális tételek előtt 2019 első félévében

2019 első felében a Mezőgazdasági Megoldások divízió az előző év azonos időszakához képest 38%-kal, azaz mintegy 4,4 milliárd euróra növelte értékesítéseit. Ez elsősorban a portfólió hatásainak köszönhető, amely a Bayer üzletágainak és eszközeinek 2018. augusztusi átvételéből erednek. Az EBIT mutató a Mezőgazdasági Megoldások különleges tételei előtt 23%-kal, 861 millió euróval nőtt 2019 első felében, amely főként a megszerzett üzletágak hozzájárulásának köszönhető.

A BASF Mezőgazdasági Megoldások divíziójáról

A gyors népességnövekedés miatt a világ számára egyre égetőbb kérdés, hogy képesek vagyunk-e kialakítani a fenntartható mezőgazdaságot és az egészséges környezetet. Gazdákkal, mezőgazdasági szakértőkkel, növényvédelmi szakemberekkel és másokkal együttműködve az a célunk, hogy segítséget nyújtsunk ennek megvalósításában. Emiatt ruházunk be számottevő K+F tevékenységekbe és a termékek széles portfóliójába, ideértve a vetőmagokat és jellemzőket, a kémiai és biológiai növényvédelmet, a talajgazdálkodást, a növényegészségügyet, a kártevők elleni védekezést és a digitális gazdálkodást. A laboratóriumban, a szántóföldön, az irodában és a termelés területén tevékenykedő szakértő csapatainkkal azon dolgozunk, hogy az innovatív gondolkodást a gyakorlatias cselekvéssel összekapcsolva működő ötleteket hívjunk életre a gazdák, a társadalom és a bolygó érdekében. 2018-ban a divíziónk 6,2 milliárd eurós eladásokat ért el. További információért látogassa meg a www.agriculture.basf.com oldalt vagy valamelyik közösségimédia-csatornánkat.

A BASF-ről

A BASF-nél a fenntartható jövő számára alkotunk vegyületeket. A gazdasági sikert a környezetvédelemmel és a társadalmi felelősségvállalással ötvözzük. A BASF csoport mintegy 122 000 alkalmazottja szinte az összes szektorban és a világ szinte összes országában mind azon dolgozik, hogy hozzájáruljon ügyfeleink sikeréhez. Portfóliónk hat szegmensre osztható: Kemikáliák, Anyagok, Ipari megoldások, Felületi technológiák, Élelmezés és gondozás, valamint Mezőgazdasági megoldások. 2018-ban a BASF több mint 63 milliárd eurós eladásokat ért el. A BASF-részvényeket a frankfurti (BAS) tőzsdén és az Egyesült Államokban amerikai letéti igazolásként (BASFY) értékesítik. További információ: www.basf.com.

A BASF mezőgazdasági stratégiája az adott piacok innováció által vezérelt növekedését, valamint a sikerhez szükséges egyensúly elérését célozza meg – a gazdálkodók, a mezőgazdaság és a jövő generációi számára egyaránt.
A BASF mezőgazdasági stratégiája az adott piacok innováció által vezérelt növekedését, valamint a sikerhez szükséges egyensúly elérését célozza meg – a gazdálkodók, a mezőgazdaság és a jövő generációi számára egyaránt.
Top