Architect®

Védelem növekedésszabályozással már napraforgóban is!

Tovább

Clearfield®

A BASF technológiai ajánlata Clearfield® és Clearfield® Plus napraforgó hibridekhez

Clearfield® hibridekhez

A Clearfield® gyomirtási rendszer a hibridszortiment lecserélődésével csökkenő területen, de a következő években továbbra is a napraforgótermesztők rendelkezésére fog állni. Technológiai ajánlatunk változatlanul a Clearfield® (IMISUN) hibridekre preemergensen 3,5 l/ha Wing®-P és posztemergensen a magról kelő kétszikű gyomnövények 2–4 leveles állapotában, egyszikűek esetén gyökérváltásig 1,2 l/ha dózisban kijuttatott Pulsar® 40 SL.

Clearfield® Plus hibridekhez

Clearfield® Plus hibridek a jelenleg elérhető legmodernebb nemesítési irányt képviselik, a Pulsar® Plus pedig igazi előrelépést jelent a gyomirtásbana Pulsar® 40 SL-hez képest. Clearfield® Plus vagy CLP hibridek gyomirtására preemergensen 1 l/ha Spectrum®-ot, majd posztemergensen a magról kelő kétszikűek 2-4 leveles állapotában, egyszikűek esetében gyökérváltásig 2 l/ha Pulsar® Plus kijuttatását javasoljuk. A Pulsar® 40 SL és Pulsar® Plus közötti egyik fő különbség a Pulsar® Plus parlagfű elleni nagyobb hatékonysága, plusz rugalmasságot biztosítva a kijuttatás időzítésében. A kezelés optimális időzítése a Pulsar® Plus esetében is a gyomok 2–4 leveles állapota. A gyomnövények kedvező időjárási körülmények között akár 3-4 nap alatt képesek egy újabb levélemeletet fejleszteni, tehát akár 3 nap is elegendő lehet ahhoz, hogy kicsússzunk az optimális időzítésből. Ha tőlünk független okok miatt megcsúszunk a kezelés időzítésével, a Pulsar® Plus – szemben a Pulsar® 40 SL-lel – ezekben a helyzetekben is biztosabb megoldást ad. A 6–8 leveles parlagfüvek csúcshajtása elhal, oldalhajtásokat kisebb arányban képes fejleszteni.

Repcében

Az olajrepcéhez kialakított Clearfield® termesztési rendszer egy egyedi előnyöket kínáló, egyedi rendszer. Az életerős, hibrid fajták kombinálása a nagy teljesítményű, posztemergens gyomirtó szerekkel – ezek együttesen használva forradalmasíthatják az olajrepce-termesztést.

A hagyományos növénynemesítési technikák használatával olyan hibridfajtákat fejlesztettünk ki, amelyek közvetlenül együttműködnek a Clearfield® gyomirtó szerekkel. Így amikor egy Clearfield® gyomirtó szert alkalmaz valamely Clearfield® fajtára (ezt a CL utótag jelzi), akkor nagy teljesítményű, széles hatásspektrumú gyomirtási teljesítményt kap, a lehető legrugalmasabb módon.

Előnyök:

  • Lenyűgöző gyomirtó hatás, Brassica-fajok, olajrepce-árvakelés, kétszikű gyomnövények és gabona-árvakelés
  • Gyors csírázás és kelés
  • Hibrid növekedési erély, szulfonilurea- (SU) maradvánnyal szembeni tolerancia
  • Versenyképes terméshozamok
  • Nincs több terméshozam-elmaradás
  • Erukasav-források eltávolítása

Top