BASF mezőgazdasági megoldások Magyarország
BASF mezőgazdasági megoldások Magyarország

Az új hatóanyag: Revysol®

Az utóbbi években egyre szigorodó uniós szabályozásoknak köszönhetően a gazdák komoly kihívások elé néznek, ha szeretnék gazdálkodásuk jövedelmezőképességét megőrizni. Több olyan hatóanyag használatát tiltották be, melyre azóta sincs hatékony megoldás a kezünkben, és ez a gyártókat is kihívás elé állítja.

A BASF mezőgazdasági stratégiájával összhangban nagyobb figyelmet fordít a gazdálkodóknak kínált megoldásokra a mezőgazdaság termelékenysége, valamint a környezetvédelem és a társadalom igényei közötti egyensúly elősegítése érdekében. A BASF mezőgazdasági megoldásaival kapcsolatban – a korábbi évekhez hasonlóan – magas szintű kutatási és fejlesztési (K+F) beruházásaira épít, amelyek tervezett kerete 2020-ban is megközelíti az előző évi szintet. A vállalat csak 2019-ben 879 millió eurót költött kutatásra és fejlesztésre a Mezőgazdasági Megoldások divízión belül; ez körülbelül a szegmens értékesítéseinek 11%-át jelenti.

Összegyűjtöttük pontosan milyen kivezetett vagy kivezetés alatt álló termékekről tudunk most, a továbbiakban pedig szeretnénk Önöknek bemutatni a BASF következő nagy dobását, amivel hosszútávú és hatékony megoldást kínálunk a kalászos szegmens gombaölőszer kivonásaira. Azonban nem állunk meg egyetlen hatóanyagnál, a következő 10 évben 30 új hatóanyagot hozunk majd forgalomba, melyek mindegyike választ fog nyújtani a jelenlegi és kilátásban lévő korlátozásokra.

Visszavont termékek

Az első izopropanol-azol

Az egyedülálló kémiai szerkezet lehetővé teszi, hogy a molekula változtasson a formáján, így képes eltérő horogformát felvenni. A horogformának köszönhetően a Revysol® sokkal erősebben kapcsolódik a gombasejt enzimjéhez, ettől válik hatékonyabbá a hagyományos azolokhoz képest még rezisztens kórokozók esetén is.

Hatásmódja

A Revysol® az azolok csoportjába tartozó fungicid hatóanyag. Ezek alkotják a gombabetegségek elleni védekezés gerincét széles felhasználási lehetőségüknek és jó ár-érték arányuknak köszönhetően. Az azolok a gombasejt egy specifikus enzimjét blokkolják, mely a sejtmembránok működéséhez szükségesek. A Revysol® rendkívül hatékony ezen enzim blokkolásában, a gombasejt így biztosan elpusztul.

A Revysol® egyedülálló, mert egyszerre:

  • kedvező engedélyezési tulajdonságokkal rendelkezik,
  • kiváló hatékonysággal dolgozik,
  • szelektív a növényfajok széles körére.

Top