XI. BASF Szőlészeti és Borászati Konferencia


A BASF Hungária Kft. 11. alkalommal rendezte meg hagyományos Szőlészeti és Borászati konferenciáját. A Hotel Eger Parkban 2010. február 3-án a hazai borász és szőlőtermesztő szakma képviselői és a cég kiemelt partnerei több színvonalas előadást is hallhattak. Az idei évben mintegy kétszáz érdeklődő vett rész a konferencián, akik „ad hoc” csapatokat alkotva a szakmai előadások mellett még a „Honfoglaló” stratégai kvízjátékkal is játszhattak.


A megnyitó és a köszöntő után a magyar borok helyzetét és lehetőségeit fogalmazta meg Dr. Jamie Goode, borszakíró, aki az Egyesült Királyságból érkezett. Ezt követően Rigler Zsolt a Bormarketing Bizottság képviselőjének korreferátuma hangzott el, aki megerősítette a külföldi szakértő egyes véleményeit, és felvázolta az idei év közösségi bormarketing teendőit, terveit. Randall Gold a BASF Agrodivízió kertészeti kultúrák európai csoportvezetője az új, innovatív hatóanyagokról szólt speciálisan a szőlőtermesztésre vonatkozóan.Dr. Füzi István, a BASF fejlesztőmérnöke, immár idei évre tervezett BASF szőlővédelmi technológiát ismertette. A konferenciát követően a meghívottak egy különleges borvacsorán vehettek részt, ahol kötetlen formában tovább zajlottak a szakmai megbeszélések.

A növényvédő szereket biztonságosan kell használni. Használat előtt - különösen figyelmeztető mondatok és jelek tekintetében - mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!