A szója az egyik legértékesebb szántóföldi növényünk, köszönhetően a magjában található olajnak, a magas fehérjetartalomnak és az értékes vitaminoknak. A Magyarországon termelt szójamennyiség messze alatta marad a hazai állattenyésztés és élelmiszeripar szükségleteinek, így jelentős importra szorulunk. Az Európai Unió a termesztés felfuttatását 2015-től külön támogatással is ösztönzi, mely ökonómiai szempontból is felértékeli e növényt.

A szójatermesztés eredményességét számos tényező befolyásolja, melyeknek a termésre gyakorolt hatása sokkal erősebben érvényesül, mint más szántóföldi kultúrák esetében. A sikeres szójatermesztés éppen ezért nagy odafigyelést és hozzáértést kíván, köszönhetően a növény speciális ökológiai és termesztés-technológiai igényeinek.

Alakítsa át a weboldalt igényei szerint a „Saját oldalam” beállításainak módosításával. Élvezze a személyre szabott hírlevél előnyeit!

A növényvédő szereket biztonságosan kell használni. Használat előtt - különösen figyelmeztető mondatok és jelek tekintetében - mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!