BASF Agrodivízió Magyarország Főoldal

Növényvédelmi Tippek

A növénytermesztés azok közé az ágazatok közé tartozik, amelyekben meghatározó szerepet játszanak a környezeti tényezők, hiszen az elért termés mennyiségi és minőségi mutatói nagyban függenek tőlük. Minden év újabb kihívást jelent, nincs két egyforma év.

Ahhoz, hogy megfelelően fel tudjunk készülni az adott szezon növényvédelmére, számos információra van szükségünk, hiszen a környezeti faktorokon kívül még sok más tényező is befolyásolhatja sikerünket. Ide tartozik többek között a károsítók, a kórokozók, a különféle kultúrák megfelelő és alapos ismerete, amihez elengedhetetlen a rendszeres megfigyelés, kutatás.

A BASF stratégiájának egyik alappillérét jelenti a kutatás-fejlesztés támogatása, ezen belül is kiemelt szerepet kapnak a mezőgazdaságot érintő kutatások. Szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen a magyarországi körülményeket, lehetőségeket és megoldásokat saját csapatunk vizsgálja, figyelembe véve a piac és a termelők igényeit. Így lehetőségünk van arra, hogy szezonról szezonra friss és naprakész információkat, elemzéseket kapjunk – és juttassunk el partnereinknek.

2006-ban született meg egy olyan rendszeres szakmai kiadvány gondolata, amelyben összegezve, közérthető módon tesszük elérhetővé fejlesztő kollégáink kutatási eredményeit partnereink számára. Az előkészítő év után, 2007-ben sikeresen elindultunk az első sorozattal, s azóta is változatlan a fő célunk: olyan hiteles kísérleti eredményekkel, információkkal szeretnénk szolgálni a fő szántóföldi illetve szőlő- és almakultúrák terén, amelyek bemutatják a BASF adott évre javasolt legmegfelelőbb technológiai megoldásait, figyelembe véve a változó környezeti hatásokat.

Alakítsa át a weboldalt igényei szerint a „Saját oldalam” beállításainak módosításával. Élvezze a személyre szabott hírlevél előnyeit!

A növényvédő szereket biztonságosan kell használni. Használat előtt - különösen figyelmeztető mondatok és jelek tekintetében - mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!