BASF Agrodivízió Magyarország Főoldal

Termelői véleményekAz alábbiakban a BASF almavédelmi technológiát alkalmazó gazdálkodókkal készített interjúkat olvashatja el.

Alakítsa át a weboldalt igényei szerint a „Saját oldalam” beállításainak módosításával. Élvezze a személyre szabott hírlevél előnyeit!

Elkezdték az alma kitárolását Veszprémvarsányban

A Bakonykert Kft. 2012-ben 22 ha-os intenzív almás ültetvényében – Jonagold és Vilmota fajtákon próbálta ki a Bellis®-t tárolási betegségek ellen.

A Kft. a leszüretelt termés egy részét azonnal értékesíti, nagyobb részét pedig saját hűtőházában tárolja és kitárolás után a tavaszi időszakban vevői részére szállítja. Ezért különösen nagy érdeklődéssel fogadták a Bellist, mint tárolási betegségek elleni készítményt.

Almatermesztés felsőfokon

A kertészeti kultúrák speciális helyet foglalnak el a mezőgazdasági termelésben. A megszokottnál is nagyobb figyelmet igényelnek, hiszen magas az egy hektárra jutó termelési költség, ugyanakkor a termés is igen nagy értéket képvisel. Éppen ezért itt különösen igaz a megállapítás: csak az számíthat sikerre, aki becsülettel és kellő alázattal áll a kihívások elé.

Arra kértem beszélgetőpartneremet, Bálint Pétert – aki az almatermesztésre alapozta saját és családja jövőjét –, mutassa be vállalkozásukat.

Biztos almavédelem a BASF termékeivel

A Somodi család generációk óta gazdálkodik, Somodi Ferenc édesapja az egykori kecskeméti Törekvés Szövetkezet főkertésze volt. A rendszerváltás után a kecskemét-ménteleki tanya körül 25 hektár gyümölcsöst és 10 hektár erdőt sikerült visszakapniuk. Az új telepítésekkel intenzív módszereket vezettek be.

Somodi Ferenc 1998 óta telepít gyümölcsöst állami támogatással, először almát, majd szilvát és kajszit. A terület közel felén, 12 hektáron intenzív alma, 13 hektáron szilva (Katinka, Herman, President), 3 hektáron kajszi (Pinkcot, Goldrich, Kioto) található.

A növényvédő szereket biztonságosan kell használni. Használat előtt - különösen figyelmeztető mondatok és jelek tekintetében - mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!